maanantai 2. marraskuuta 2015

Kauniita unia, karhujen ja koirien kuvia

Talvea odotellessa on hyvä päivittää pyjamavalikoima. Nyt käytössä olevat pyjamat on ommeltu kasvunvara silmällä pitäen kaksi vuotta sitten ja eivät kuoseiltaan enää oikein iske. Pyjamassa kuosilla ei tietysti pitäisi olla merkitystä, mutta kyllä sillä vaan on. Onhan sitä mukavampi ottaa kaapista pyjama, joka näyttää kivalle :)


Halusin tehdä mahdollisimman iholla olevia pyjamia ilman kiristäviä resoreita. Paidan kaavaksi valikoitui Noshin paitakaava (Suuri Käsityö -lehti 5-6/2015) koossa 92 lyhennetyllä helmalla. Housut on piirretty leggareiden kaavasta (Ruusunpuna, Ottobre 6/2012) vähän joka puolelta leventäen.


Nämä ovat osoittautuneet käytössä oikein hyviksi, eivät kiristä eikä näissä ole turhaa väljyyttä. Uusimmassa Ottobressa näytti olevan yöasujen kaavoja, mutta näköjään perusvaatteiden kaavoillakin pärjää mainiosti.

Tässä setissä housujen raidat kohdentuivat joka puolelta täydellisesti. Se, jos mikä on ompeluonnea.


Marraskuu pyörähti jo käyntiin, mihin nämä päivät oikein hujahtavat?

Tiina

4 kommenttia:

  1. Ihanat yökkärit!! Pakko kysyä, kun pyjamapaitojen pääntiet ovat niin kauniin ja huolitellun näköiset, että kuinka tarkalleen ottaen teet ne? Olen ompeluharrastukseni alkutekijöissä ja koen sistin pääntien resoreineen melkoiseksi haasteeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) näihin olen vain ommellut resorin rinkulaksi, kääntänyt rinkulan kaksinkerroin ja sitten ommellut pääntiehen kiinni. Kannattaa kurkata Mutturallan blogista ohje pääntien kanttaukseen. Hänen ohjeillaan teen kolminkertaisen kanttauksen :) Harjoittelemalla oppii :)

      Poista