maanantai 19. lokakuuta 2015

Suurella Sydämellä

Päiväkodissa on huomenna valokuvaus. Se taitaa jännittää vain minua. Kaappi on täynnä kuvauskelpoisia vaatteita, mutta halusin silti ommella kuvaukseen jotain uutta.

Olin jo kauan aikaa sitten bongannut valmispaidan, jossa oli iso sydän vinksallaan ja sydämen toisessa yläkulmassa ruusukkeenoloinen hörhelö. Olin pyöritellyt siitä päässäni omaa versiota vaatteen näkemisestä asti ja nyt oli hyvä hetki toteuttaa visio. Omassa versiossani sydän on suorassa ja hörhelö on korvattu trikooruusukkeella. Tämä on kauniimpi.


Kaavaksi valitsin Own Princess -tunikan (Ottobre 1/2014). Ihan muokkaamatta en sitä niellyt eli kaavan piirsin 92 koossa ja lyhensin hihoista 3 cm. Helmaan lisäsin puolestaan pituutta, piirsin sen koosta 104. Kokonaisuutena tämä vastaa nyt n. kokoa 98.

Ei liene yllätys, että väreiksi valikoitui herkkupari harmaa-vaaleanpunainen. Harmaa on niin armollinen yhdisteltävyydessään ja sopinee jos jonkinlaiseen kuvaustaustaan. Viime vuonna se oli meillä ainakin melkoinen väripläjäys ja kuvaamon ollessa sama, en odota suurta muutosta taustaan.

Sydämen kiinnitin kaksipuoleisella liimakankaalla ja tikkasin reunoista kiinni. 

 
Ruusukkeen trikoosuikale oli vähän vajaa 90 cm pitkä ja ruusukkeen halkaisijaksi tuli n. 7 cm.


Tein etukappaleen ensiksi valmiiksi ja sen onnistuttua olikin jännät paikat ommella itse tunika. Hieman olisi harmittanut, jos ompelussa olisi tapahtunut joku paha moka. Onneksi kaikki meni hyvin.


Tunika valmistui jo viime viikolla, mutta blogikuvien ottaminen piti näköjään jättää viimeiseen iltaan. Valoa olisi voinut olla vähän enemmän.

Niin ja onhan tämä vielä sovittamattakin :)

Tiina

4 kommenttia:

 1. Kaunis väriyhdistelmä :) Ei aina tarvi olla kaiken niin vaaleenpunaista, vaan noin piristyksenäkin se on ok.

  Muistiko pikkuneiti hymyillä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nähtäväksi jää, millainen hymy sinne on tallentunut, jännät paikat kun tuppaa monesti hymyn hävittämään :) ainakin mulla :)

   Poista
 2. Tämä on todella kaunis, upea! Toivottavasti tuli hyvä kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä tykkään tästä tosi paljon :) kuvaa vielä odotellaan :)

   Poista