maanantai 12. lokakuuta 2015

Peruspaita twistillä

Kaksipuoleinen liimakangas. Miksi olen räpiköinyt ilman sitä kaksi vuotta? Melkein nolottaa tunnustaa koko asia. Mutta olen jotenkin ajetellut, että sen käytön oppiminen on vaikeaa. Lopulta siinä oli vaikeinta päätöksentekeminen, mistä kaupasta kangasta tilaan. Tähän mennessä olen siis ommellut kaikki päälletulevat kuvat nuppineulojen avulla toivoen ettei kuvaan jää kupruja. Tilasinpa tuon liimakankaan lisäksi myös irtirevittävää tukikangasta. Sekin osoittautui ihan hyödylliseksi, mutta jos vain toinen pitäisi valita, valitsisin liimakankaan.


Kuva on siis kiinnitetty kaksipuoleisella liimakankaalla, jonka jälkeen ompelin sen vielä kiinni suoraompeleella. Yritin nuolla kuvan kapeaa mustaa reunaa ja oli kyllä melkoinen väkertäminen, että pysyin viivan päällä. Läpinäkyvä paininjalka olisi ollut kätevä. Ompelin varmuudeksi kahteen kertaan, toisella kiekalla pienensin tikinpituutta, se helpotti hommaa.


Perhoshihat piirsin käsivaralla, tuli heti aika hyvänkokoiset. Mokasin kyllä siinä kun en merkinnyt hihoihin etukäteen perhoshihoille alku- ja loppupistettä. Nyt yritin silmämääräisesti niitä sovitella samalle tasolle ja heittoahan sinne jäi. Eipä tuo käytössä tosin suuri kauneusvirhe ole.


Kaavana paidassa on Funny Sleeves (Ottobre 1/2012). Lyhensin vain hihoja kun jätin niistä rypytykset pois. Tämä on tehty 98 leveydellä ja 104 pituudella. Hyvä peruskaava hoikalle lapselle.

Miten voikin yksivärinen kangas muuttua kauniiksi paidaksi parilla pienellä yksityiskohdalla. Peruspaita twistillä.

Viikko korkattu! Piti tulostaa töissä yksi kuva seuraavaan projektiin, mutta niinhän siinä taas kävi, että menin töihin ja lähdin töistä. Siinä välissä ollut kahdeksan tuntia suhahti jonnekin. Huomenna uusi yritys.

Tiina

10 kommenttia:

 1. Kaunis peruspaita, jossa tosi kiva yksityiskohdat! Nää on ihan parhaita arjen pelastajia!!!

  VastaaPoista
 2. Ihana paita! Liimakangas on ihan huippu keksintö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niin on ja nyt voin vain ihmetellä, miksi en ole sitä aiemmin käyttänyt :) No tuleepahan nyt tehtyä enemmän "kuvallisia" vaatteita, on tullut yliannostus kokonaan kuosillisista vaatteista. Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 3. Tuo kaksipuoleinen on ihan mainio keksintö! Itse kiinnitän sillä myös esim rintataskut paitaan kiinni saumojen kohdalta ennenkuin ompelen, ei tulee niitä kupruja. 😊 kuva tuo kivasti ilmettä paitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, kiitos, pitää muistaa tuo :) Toimisikohan myös vetoketjun kiinnittämisessä ;) hmm...

   Poista
 4. Ihana paita! En voisi kuvitellakaan ompelevani onnistuneesti tällaista ilman liimakangasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisi pitänyt tilata sitä liimakangasta kerralla reilusti :)

   Poista
 5. Iiiks, onpas söpö <3 Heh, muistan karmaisevat ensimmäiset applikointiyritykseni ennen kuin sitten tajusin että ehkä niistä liima- ja tukikankaista voi olla oikesti apua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, en taida enää lähteä sille nuppineulauslinjalle :)

   Poista