keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Luovuus

Olen huomannut löytäneeni ompeluilon ja luovuuden uudella tavalla. Tähän on yksi syy. Kuosiähky. Niinkin ihania kuin kuosilliset kankaat ovat, olen luottanut täysin kuosiin ompelujujuna ja ommellut perusvaatetta. Nyt kun kuosilliset kankaat ovat kangaslaaristani lähes täysin hävinneet ja yksiväriset ja raitakankaat sieltä pohjalta löytyneet, olen ruvennut miettimään, millaisia jujua niistä tekemiini vaatteisiin voisin tehdä. Ja niitähän pälkähtelee mieleeni koko ajan!

Perustylsä harmaavalkoraita piristyi kummasti kun yhdistin siihen vaaleanpunaiset frillat. En ole pahemmin ostellut raitakankaita raitojen kohdistamisen vuoksi. Nyt olen kuitenkin huomannut, että kun kappaleet leikkaa tarkasti raitojen avulla, ei ompelussa ole mitään ongelmaa. Raidat kohdistuvat lähes itsestään. Toki neulaan kappaleet hyvin, mutta se riittää, ommellessa voi hurruutella ilman panikointia.

Paidan kaava on hyväksi todettu Funny Sleeves (Ottobre 1/2012) lyhennetyillä hihoilla.


Toteutus ei mennyt ihan nappiin kun pääntien juuren jäi liikaa tuota tasaista ennen ryppyä. Olisi pitänyt tehdä vähän pidemmät frillat, jotka olisivat jatkuneet reilusti pääntien yli. Pitää muistaa tuo seuraavalla kerralla.


Helmaan ja hihansuihin ompelin käänteet vaaleanpunaisella langalla, mutta sen sävy on niin haalea ettei se meinaa tuolta esiin nousta.


Tästä tuli kyllä yksi lemppareistani. Tänään pääsen taas koneiden pariin, en malta odottaa seuraavaa projektia!

Tiina

8 kommenttia:

 1. Söpö paita. Huomaan itsekikin ompelevani paljon yksivärisistä. Tai raidallisista tms. Tykkään paljon kuoseista, mutta käytännössä huomaan ompelevani noista em. Ihan siksi että mielestäni ne jättävät enemmän tilaa luovuudelle. Kuosit eivät niin ihmeitä kaverikseen kaipaa. Blogisi onkin itselleni uusi tuttavuus. Pitääpä käydä katsomassa muitakin ompeluksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nykyään on niin paljon ihania kuoseja, että ei tarvitse olla kaikkia himoamassa kun uusia tulee koko ajan. Katsotaan, kestääkö tämä minun yksiväristen kausi vain hetken vai tulikohan jäädäkseen :)

   Poista
 2. Kiva kuulla että oot löytänyt ompelusta ihan uusia puolia! Yksiväriset kankaat onkin kuin tyhjä taulu, voi luoda vaikka mitä. Joskus on kiva antaa kuosien puhua puolestaan ja joskus luoda yksityiskohtia yksiväriseen. Hieno paita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo tyhjä taulu on hyvä vertaus. Olisi ihanaa jos osaisin piirtää, mutta sille saralle ei ole kyllä minkäänlaisia taitoja luotu. Pitää yrittää muutoin keksiä vaatteisiin yksityiskohtia :) olen vaan mahdottoman huono surffailemaan missään, ehkä ideoita tulisi enemmän jos jaksaisin etsimällä etsiä uusia juttuja.

   Poista
 3. Ihana paita! Tuo on kyllä totta noiden kuosien kanssa. Kiva tulla kurkkimaan täältä inspistä itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti jotain tarttuu mukaan :)

   Poista
 4. Ihana paita! Minä olen todella huono ompelemaan mitään yksiväristä. Upeat yksityiskohdat sopii ja tulee paljon paremmin esille yksivärisessä :) Kuosillisessa, se kuosi itsessään jotenkin riittää, harvemmin niihin tulee toteutettua ideoita yksityiskohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen aiemmin pitänyt yksivärisiä kankaita tylsinä, mutta nyt tajunnut, että niiden kanssa mahdollisuudet ovat rajattomat :)

   Poista