maanantai 28. syyskuuta 2015

Tossut tekevät prinsessan

Hertta rupesi muutama viikko sitten puhumaan ballerinatossuista tai oikeastaan ballerinakengistä. Tovin mietin, pitäisikö ostaa perustossut ja ommella niihin jotkut satiininauhat. Piipahdus läheiseen H&M:n myymälään kuitenkin yllätti ja jos rekissä roikkuu muutamalla eurolla valmiit tossut, ei tarvinnut enää miettiä, pitäisikö sellaiset yrittää askarrella itse.

H&M:ssa käynti latistaa yleensä ompelijanmieltäni. Kun katselen parin euron hintaisia paitoja, hiipii mieleen ajatus oman ompelun järjettömyydestä. Miksi ostan kalliimmalla materiaaleja ja käytän vapaa-aikani niiden ompeluun. Varsinkin kun rekissä roikkuu paitoja hienoilla printeillä, joita en itse pysty tekemään. Näissä tilanteissa provosoin itseni ajattelemaan lapsityövoimaa ja ekologisia näkökulmia ja sivuutan hienot paidat. Silti välillä masentaa.

Mikäpä sen masennuksen paremmin poistaisi kun paluu kotiin ja koneiden ääreen. Tämän paidan ommeltuani mietin tovin, olisiko pitänyt sittenkin valita pääntielle vaaleanpunainen resori tuomaan tyttömäisyyttä muuten niin poikamaiseen malliin.


Sitten muistin tekemäni vaaleanpunaiset housut. Kun nämä sujauttaa päälle ja kiskaisee ballerinatossut perään, on prinsessa valmis taas leikkeihin.


Housut on tehty Straight Stripes -kaavalla (Ottobre 4/2014) koossa 92. Pidensin sekä lahkeita että resoreita parilla sentillä. Hyvä kaava!

Paita puolestaan on tehty Noshin paitakaavalla Suuri Käsityö -lehdestä 5-6/2015. Kokoa 92 lyhensin muutaman sentin helmasta, paita vastaa kooltaan n. 92/98.


Hihoihin piirsin Prymin taikatussilla apuviivan taitteen ompelua varten. Tussi haihtuu kun kangasta vähän kastelee ja silittää.


Näin pyörähti taas viikko käyntiin. Perjantaisesta Kankaiden yöstä kotiutuu kangasta puolitoista metriä, yksi metri yksiväristä ja puoli metriä raidallista kangasta. Ei lähtenyt mopo keulimaan.

Tiina

6 kommenttia:

 1. No pysyi kyllä hyvin lapasessa! Samoja ajatuksia herättää hm itsellänikin, mutta jotenkin silti se ompelu vie voiton :) Kiva on paita, juuri sopiva tuollaisessa setissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän pohjaton tuo kangaslaarini oikein on kun kahden kuukauden kangaslakko yhdistettynä normaaliin ompelutahtiin ei meinaa tehdä sinne kovinkaan kummoista lovea? Asiaa ei ehkä auta parit kangasjemmat, joista olen kaivanut kankaita paininjalan alle :)

   Onhan nuo vaatekaupat hyviä myös inspiraation kantilta, mutta melkein toivoisin, että ne vaatteet maksaisivat enemmän.

   Kiitos, Murun kankaat ovat niin ihania, että niistä tulee aina jotain kivaa :)

   Poista
 2. Ihanat vaatteet, taas kerran. Minä tulin tänään H&M:ssa käydessäni vihaiseksi, lasten vaatteet koosta 128 ylöspäin ovat aikuisten minikokoa- jäk! Onneksi teet ihastuttavia persoonallisia vaatteita ja mehän kartutamme kangasostoillamme pieniä Suomalaisia kangaskauppiaita. Myös tuo ekologinen jalanjälki on bueno. Harmaan ja vaaleanpunaisen liitto on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten "muoti" vastaa kyllä aikuisten vaatteita monessa suhteessa. Ehkä tuo itselle tuttu taapero-osasto vähemmän, mutta voin kuvitella, että esiteini-ikää lähestyttäessä eroja ei paljon ole. Nykyään tulee monesti mietittyä omaa nuoruutta ja miten kaikessa karmivuudessaan ne vaatteet olivat kuitenkin jotain muuta kuin aikuisten vaatteita. Vai onko se oma mielikuva vain hämärtynyt?

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja voin vaan sanoa samat sanat tuohon itsetehtyosioon :)

   Poista
 3. Hyvännäköinen setti! Sinä ompelet ihania ja personallisia vaatteita :) Upeasti olet hillinnyt itsesi kankaiden yönä, minun moponi karkasi totaallisesti, kotiutumassa on 22 metriä kangasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG!! 22 metriä!! :) Mahtava suoritus! Alet oli kyllä sellaiset, että jos on ostoaikeita, kyllähän ne kankaat kannattaa halvalla ostaa :)

   Voi kiitos, itsestä aina tuntuu, että suurin osa ompeluista on ihan peruspertsaa, mutta toisaalta, niitähän sitä tulee pidettyäkin :)

   Poista