maanantai 14. syyskuuta 2015

Pusakkata pukkaa

Tulin vain kertomaan, että ompelin taas Dinosaur-kaavalla pusakan.


Tämä on nyt neljäs laatuaan. Ensimmäisestä tuli tyttömäisin ja eilen blogiin lisätyt ovat enemmän unisex-vaatteita. Samaan osastoon menee tämäkin. Useamman viikon pyörittelin tätä Aarrekidin kangasta käsissäni ennen kuin siitä alkoi mielessäni vaate muotoutua. Kangas on ihana, mutta yhdistyy mielessäni vain vauvojenvaatteisiin.


Kaikki pusakat eroavat toisistaan hieman ja tästä taisi tulla kaikkein reiluin. Helmaan lisätty resori tuo vähän liikaa pituutta, olisi pitänyt jättää itse paita lyhyemmäksi. Kooltaan tämä lienee n. 98/104. Dinosaur-kaava löytyy Ottobren numerosta 3/2014.


Meinasin jättää sirkat pois, mutta sitten muistin ompeluremonttini. Ei pidä mennä sieltä mistä aita on matalin. Kämmenet hikisenä testasin sirkan laittamista tilkkuun ennen valmiin työn rei'ittämistä. Oman haasteensa hommaan tuo se, että olen hävittänyt pihdeistä ne osat, joilla tehdään kankaaseen reikä. Niinpä survon ne ratkojalla. Ja siinä on tietysti omat haasteensa ettei vahingossa survaise liian isoa reikää. Tällä kertaa onnistuin. Nyöri menee vain sirkkojen välistä, eikä sitä voi käyttää kiristämiseen.


Kauluksen vuori ei varmaan käytössä paljon näy, mutta yritin valita etukappaleelle kaikki suosikkieläimet. 

Noin, riittäisivätköhän nämä pusakat nyt hetkeksi :) 

Tiina

PS. Kangaslakko on vieläkin pitänyt. Huomenna tosin meinaan piipahtaa Eurokankaassa resorinmetsästyspuuhissa. 

2 kommenttia:

  1. OMG! Where can I find this fabric?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. This is Aarrekid fabric: http://aarrekid.fi/shop/fi/100-kankaat

      Poista