torstai 3. syyskuuta 2015

Puputakki deluxe

Nähdessään tämän kankaan kangaslaarissani, Hertta hihkaisi "puputakki"! Samasta kuosista löytyy nimittäin jo ruskea ja violetti puputakki. Molempia on pidetty ihan hurjasti, joten oli helppo päätös tehdä joukon jatkoksi vielä pinkki versio.


Kaava on erittäin hyvä, Cloudy Day (Ottobre 4/2013). Kaavat löytyi valmiina 92 leveydellä ja 98 pituudella, lisäsin vain hihoihin ja helmaan vähän pituutta. Kooltaan tämä vastaa nyt n. kokoa 98. 


Muokkasin etukappaleita jättämällä nappilistat pois ja lisäämällä yläosaan vähän leveyttä. Etukappaleet menevät päällekäin vain yläosasta ja kiinnitys on siis yhdellä nepparilla.

Pinkki versio on nyt puputakkien deluxe, jaksoin nimittäin väkertää tähän taskut. Eihän niissä oikeasti niin hirveästi ole lisätyötä, mutta pelottaa aina, että mokaan homman taskuvaiheessa. Kangas on onneksi niin armollinen, että taskujen lievä epäsymmetrisyys hukkuu kuosiin. Taskut on ommeltu sivusaumojen päälle ja jatkuvat takakappaleelle.


Tämäkin kangas on löytö Murun Ysmyiltä. Pinkki on kyllä näistä puputakeista suosikkini.


Mahtaakohan tätä kuosia olla vielä jossain muussa värissä? :)

Tiina

12 kommenttia:

 1. Ihana! Mulla on tuota samaa kangasta vaaleanpunaisella pohjalla! Tällainen oliskin aivan ihana siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällainen puuvillaneulostakki on ihanan pehmeä ja lämmin, menee kesällä "takkina" ja muulloin välivaatteena trikoopaidan päällä. Yksi suosikkivaatteista meillä! Pitäisköhän mun ruveta keräämään nyt värisuoraa puputakeista :)

   Poista
  2. Osaatko sanoa onko Murun -neulokset samanlaista laatua kuin Noshin? :)

   Poista
  3. Noshin neuloksista mulla ei oo kokemusta, mutta olen kyllä ollut tyytyväinen Murun laatuun :)

   Poista
 2. Söpö :) Sinun tekemät on kyllä aina söpöyksiä! Olisi kiva nähdä joskus tytön päivän asu missä olisi yllä jokin oma tekemäsi kombo, sellainen mihin teillä yleensä pukeudutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihan kommentti :) olen ruvennut postaamaan sovituskuvia Instaan: https://instagram.com/tilkunpaikka/

   Sinne lisäilen enemmän fiiliskuvia ja vaatteita käytössä :)

   Poista
 3. Onpa ihana neuletakki! Ja niin harmi, etten itse päässyt noille ysmyille.. Meilläkin on Murun pupuneuloksesta takki, joka on ollut kyllä ihan suosikki! Pitänee tehdä toinenkin jossakin vaiheessa. http://mekkosirkus.blogspot.fi/2015/04/neuloshuppari-taaperolle-kcw-hoodie.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunis huppari! Mä olen tehnyt pari takkia neulos-trikoo-yhdistelmällä ja ne ovat yllättävän lämpimiä. Murun Ysmyt oli kyllä lottovoitto kun olin varmaan ekana paikalla sukeltamassa palalaareihin :)

   Poista
 4. Suloinen takki! :) Taskujen ompelu tuollai päälle symmetrisesti on muuten yllättävän hankalaa! Vaikka kuinka mittaisi ja varmistaisi niin aina ne heittää hieman, ainakin minulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Neulasin taskut tiheästi kun edellisellä kerralla epäilin homman epäonnistuneen siitä syystä, mutta ei auttanut nuppineulatkaan. Mutta onneksi takki on aina sen verran liikkeessä, ettei kukaan tuota eroa käytössä huomaa :)

   Poista
 5. Iahana takki, jossa on just passelisti yksiyiskohtia (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä puputakista on tullut meillä ihan suosikki, vaikka taskut eivät vielä ole neitiä niin kiinnostaneetkaan :)

   Poista