torstai 10. syyskuuta 2015

Poimutetut hihat ja kangaslakkopohdintaa

Ompeluremonttini on hyvällä mallilla. Kankaita olen ostanut viimeksi heinäkuussa ja elokuun alun ompelujumin jälkeen olen kokeillut paljon uusia kaavoja. Funny Sleeves (Ottobre 1/2012) valikoitui uutena kaavana kokeiltaviin. Tämä pääsee kokeilusta jatkoon.


Kaavan piirsin 98 leveydellä ja 104 pituudella ja lopputulos vastaa nyt n. 98 kokoa. Hihapoimutukset sopivat tähän kankaaseen täydellisesti. Kangas on kaunis, mutta en millään keksinyt mitä siitä ompelisin. Kun törmäsin tähän kaavaan, kävin nappaamassa kankaan pois Kangashamstereista, olin sen jo myyntiin ehtinyt laittaa.

Nämä poimutukset eivät mielestäni sovi kaikkiin kuoseihin ja haluaisin kokeilla samaa kaavaa pian uudestaan. Nyt ei vaan kangaslaaristani löydy yhtään kaavalle sopivaa kuosia! Tämä voisi kyllä olla aika mukava yksivärisestä kankaasta tehtynä. Ehkä sellainen sitten seuraavaksi.


Kangaslakollani ei ole mitään päättymispäivää, ostan seuraavan kerran kankaita kun siltä tuntuu. Nyt vaan tuntuu siltä, että haluan pienentää nuo olemassaolevat varastot ja haastaa itseäni löytämään niille sopivat kaavat. Ja jos en löydä, kangas joutaa myyntiin.


Iloista viikonloppua, minulla se alkoi tänään!
Tiina

12 kommenttia:

 1. Ihailtavaa itsehillintää! Viime aikoina on tullut niin paljon upeita kankaita myyntiin, ettei onnistuisi minulta :) Ihana paita! Olen samaa mieltä rypytyksistä, ei sovi kaikkiin kuoseihin. Tästä syystä jäänyt itsellä sunnittelutasolle, mutta tähän kuosiin rypyt sopii täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kangaslakko on tuntunut vähän karkkilakolta. Ensin on vaikeaa ja sitten tulee vaihe, että uusia kankaita on kiva katsella, mutta ei ole mitään pakonomaista ostotunnetta :) Ja kunhan taas ostan jotain, todennäköisesti homma repeää käsistä ja tilaan kankaita hulluna. Näin on ainakin karkkilakkojen kanssa käynyt. Siksi en niitä enää harrasta. Ja nyt rupeaa kuulostamaan siltä, että ei tämä kangaslakko voi hyvin päättyä :D

   Poista
 2. Kiva paita ja mukavan pienen erikoisuuden tuo nuo rypytykset. Tuota lehteä ei taidakaan omasta hyllystä löytyä, täytyypä laittaa korvan taa, kun seuraavan kerran käyn kirjastossa. :) Hienoa itsehillintää siellä suunnalla tosiaan, kun et ole kangaskaupoille sortunut! Itsellä tämä syyskuu on ollut taas vähän aktiivisempi sen suhteen, mutta hei ompelujumitus alkaa olla selätetty ja vanhoihin kangaspinoihin kajottu hyvällä tatsilla jo täälläkin! Ja tuo ryppypaita toikin taas mieleen, että tahtoisin semmoisen koittaa tehdä itselle, jossa on olalla rypytykset. Yksivärisenä tosin ainakin näin ensialkuun. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä paita oli eilen ekaa kertaa päällä ja tuo kaava on kyllä tosi hyvä. Nyt pitää vaan löytää sille sopiva kangas kaveriksi, että pääsen toisenkin tekemään. Mulla on kyllä tiedossa, mitä kangasta ostan kunhan se tulee myyntiin, joten lakko loppunee pian. Mutta toivottavasti oppisin jatkossa hillitsemään ostojani niin, ettei jokaista ihanaa kangasta tarvitse tilata. Kun niitä tulee myyntiin kuitenkin hurjalla tahdilla.

   Hienoa, että jumi selätetty! Olkarypytykset kuulostaa hyvältä, toivottavasti pääset pian paitaa tekemään! :)

   Poista
 3. Vitsi miten ihana kaava tuossa paidassa! Ja komppaan aikaisemmin kommentoineita (: Ihailtavaa itsehillintää todellakin tuo kangaslakkoilu! Itsekin sitä pohdiskelen aina aika ajoin, etenkin nykyisin kun ei enää ehdi ommella niin usein :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosi hyvä kaava ja yllättävää, että noinkin vanhasta Ottobresta löytyy jotain kapeaa eikä hirveää telttaa! Pääsee mun suosikkipaitojen listalle :)

   Poista
 4. Ihana paita hihoineen, juuri oikea kangas! Miulla ei lakko pidä, ja hitsi kun kaikki ei mene hamssuissakaan :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangaslakon hyvä puoli on muuten ollut se, ettei oo tullu hamsuissa sataa kertaa päivässä käytyä :p

   Poista
 5. Ihana paita ja hihat antavat paljon lisää ulkonäköä paidalle. Kaunis kokonaisuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo hihat ovat kyllä tosi suloiset ja rypytyksillä saa helposti myytyä paidan prinsessallekin :)

   Poista
 6. Ihana paita! Kangas on todella herkku:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä on taas yksi kangasa, joka vaatteena pääsee ihan eri tavalla loistoonsa kuin pelkkänä kankaana. Onneksi en saanut tätä myytyä pois :)

   Poista