sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Pesukarhupari

Samalla kaavalla vähän muokaten tuli kaksi ihan erilaista vaatetta.


Myös kankaiden pesukarhut ovat hyvin erityylisiä. Hupparin kankaasta olen nähnyt hurmaavia vauvanvaatteita ja olikin vaikea keksiä, mitä siitä ompelisi kolmevuotiaalle. Koska kangasta oli reilu pala, päätin ommella siitä hupparin, jonka huppu on leikattu taitteelta. Kaavana molemmissa on Dinosaur (Ottobre 3/2014) koossa 98.


Huppariin en muistaakseni tehnyt mitään muokkauksia, hupun kanttasin tosin hieman ohjeesta poiketen.


Kun Hertta näki minun leikkaavan tätä kangasta, hän sanoi huolestuneena "älä leikkaa päiväpeittoani". Olin aiemmin ehtinyt ompelemaan samasta kankaasta nimittäin Hertan sänkyyn uuden päiväpeiton. Ei pelkoa rakas lapseni, ei äidiltä kankaat ole lopussa :)


Toinen versio on savupiippukauluksella. Tästä tykkään tosi paljon, vaikka on tyyliltään ehkä hiukan poikamainen. Tähän lisäsin helmaan resorin ja täytyy sanoa, että resorillinen helma miellyttää omaa silmää enemmän.


Molemmat vaatteet olivat tosi nopeita ommella ja vaikka kaava onkin väljä, tykkään tästä mallista.


Viikonloppu alkaa lähestyä loppuaan ja ensi viikolle ei ompeluaikaa ole tiedossa. Pitää käyttää illat uusien kaavojen etsimiseen ja kankaiden leikkaamiseen. Muutama ajatus mielessä jo muhii, katsotaan mitä niistä jalostuu.

Iloa viikkoosi!
Tiina

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, mä tykkään myös :) Jotenkin syksyn myötä tekee mieli ommella pusakkatyylistä vaatetta.

   Poista
 2. Ihanat hupparit Tiina! Nuo kuosit on niin herkkuja! Ei haittaa yhtään jos myyt jämät mulle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina 😊 Nyt ei jäänyt kuin tilkut jäljelle, alkaa lapsikin olla sen kokoinen ettei leveydestäkään meinaa jäädä mitään jäljelle. 😊

   Poista
  2. Oho, hymiöt muuttuivat matkalla kysymysmerkeiksi!

   Poista