perjantai 25. syyskuuta 2015

Kansikuva

Aina kun olen selannut Ottobren numeroa 6/2012, olen jäänyt tuijottelemaan kannen mekkoa. Etukappaleen röyhelöt näyttävät kauniilta, mutta olen ajatellut, etten saa mekkoa onnistumaan. Ompeluitsetuntoni voi parhaillaan hyvin, joten nyt oli oikea aika kokeilla kaavaa.

Kangaskapinalta housukankaaksi tilaamani farkunsininen velour ei näyttänytkään kotona enää housu- vaan mekkokankaalta. Ja kuin tarkoituksella Verson Puodin ruosteenvärinen trikoo oli kangaslaarissa velourin vieressä ja tajusin, miten hyvin niiden värit osuvat toisiinsa. Kävin äkkiä poistamassa trikoosta laittamani myynti-ilmoituksen.


Mekko on tehty Aamurusko-kaavalla koossa 98. Kun googlettelin, millaisia versioita kaavasta on tehty, löysin vain muutaman osuman ja niiden perusteella mekko näytti todella muhkealta. Päätin jättää rypytetyn alaosan pois ja kavensin mekkoa reippaalla kädellä.


Ohjeessa nuo etukappaleen rypytetyt palat oli leikattu interlockista, mutta samanvärisen trikoon puuttuessa tein ne myös velourista. Huomasin kangasta leikatessa, että siitä lähtee todella paljon nukkaa, joten halusin varmistaa etteivät reunat rupea vahingossakaan purkautumaan ja huolittelin palojen reunat siksakilla.

Täysin samanväristä resoria en tietenkään löytänyt, joten kokeilin ensimmäistä kertaa kantata velourilla. Lähinnä olin huolissani, tuleeko pääntiestä liian pieni. Ei tullut, hyvin sujahtaa päälle ja pääntie on itseasiassa aika väljä. Joustavammasta kankaasta pienentäisin kyllä sitä. 


Hihat ovat aika veikeät ja tuovat oman jujunsa mekkoon. Leggarit on tehty saman lehden Ruusunpuna-kaavalla. On muuten aika veijari kuvattava tuo velour.


Oli kiva ommella taas itselle uudenlaista kokonaisuutta. Nuo etukappaleen röyhelöt pitää muistaa hyödyntää jossain muussakin vaatteessa.

Aloitin juuri Kankaiden yön päivystyksen. Kangaslakko on kestänyt nyt pari kuukautta, voi olla että tänään tulee sille stoppi.

Iloista viikonloppua!
Tiina

4 kommenttia:

 1. No superihana! Mie niin ootan, että saan muut jutut alta pois ommeltua, niin sitten alkaa frillaa pukata meidänkin typylle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä setistä tosi paljon :) Oi, en malta odottaa mitä ihanuuksia blogiisi taiot!

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen! Näyttää oikein siisteiltä ja onnistuneelta :)

  VastaaPoista