keskiviikko 26. elokuuta 2015

Piilotetut laskokset

Olen havahtunut ajatuksissani toteamaan jonkun kuosin liian lapselliseksi kolmevuotiaalle. Nyt kun tarkemmin analysoin, lapsellinen on ehkä liian negatiivinen kuvaus. Toiset kankaat vaan sopivat mielestäni paremmin vauvanvaatteisiin. Voiko joku kuosi taas olla liian aikuismainen vauvalle? No, se on sitten toinen pohdinta se.

Tämä Pehemiältä tilattu kuosi on kaunis, suloinen, herkkä, romanttinen ja yhtäaikaa tarpeeksi lapsellinen sekä "aikuismainen" kolmevuotiaalle.


Mekko odotti leikattuna reilun kuukauden. Jotenkin oli vaikea tarttua hommiin. Kangas rupesi mietityttämään ja laskosten rypyttäminen kehtuutti. Niin, löydätkö mekosta laskokset? :)

Siellähän ne ovat, vyötärön korkeudella. Käytössä näkyvät varmaankin paremmin, nyt hukkuvat hyvin tuonne kuosin sekaan. Laskokset löytyvät myös takakappaleelta.


Mekon kaava on yhdistelmä Banana Sweet'sta (Ottobre 1/2014) ja Autumn Forest'sta (Ottobre 4/2014) noin koossa 92/98. Kun sain tämän valmiiksi, pääsi taas huokaus. Tulipa kaunis ja miksi ihmeessä se aloittaminen oli niin vaikeaa.


Olen tällä viikolla taas päässyt ompeluvauhtiin. Ja kangasostolakko on pitänyt! Säästyy kamalasti aikaa kun ei tarvitse joka päivä käydä kurkkimassa monen kaupan tarjontaa, ettei vaan olisi tullut uutuuksia tai alennuksia jonnekin.


Tämän mekon kaava on yksi suosikeistani. Pienellä vaivalla saa mekkoon kivan lisän. Olen nyt ryhdistäytynyt kokeilemaan uusia kaavoja sekä ujuttamaan erilaisia jujuja ompeluihin. Motivaation lisääntymisen myötä myös taidot kasvavat.


Keskellä viikkoa jo mennään!

Tiina

6 kommenttia:

 1. Onpa muuten taas vaan niin, että vaattena tulee kangas ihan erilailla esiin! Tuota kaunista printtiä olen moneen keetaan kurkkinut ja pohtinut, onko pinkki liian räikeä jotenkin, mutta sehän on tosi ihana ja olet onnistunut mallin valinnassakin tosi hyvin. Rypytykset tuovat ilmettä, mutta kankaan kuvio ei rikkoonnu häiritsevästi. Itsellä on menossa totaalinen ompelujumi :/ Kankaat lähes kaatuvat päälle ompeluhuoneessa, mutta aikaa ja inspiraatiota ei töiden aloituksen jälkeen ole ollut... Ideoita kyllä pyörii, muttei saa tartutuksi toimeen. Hyviä vinkkejä, miten päästä taas liikkeelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin jokin mietitytti tässä kankaassa leikkausvaiheessa, ehkä mustan ja pinkin voimakkuus, mutta valmiina vaatteena tykkään kuosista tosi paljon. Voi ei, tuo kuulostaa niin tutulta! Mullakin pyöri vaikka mitä ajatuksia mielessä ja aina kun olisi ollut mahdollisuus ommella, hautauduin sohvalle. Taisin muuten saada jumin pois tekemällä yhden pienen korjausompelun (kukapa olisi uskonut). Ja kun koneet oli pöydällä ja ekat saumat ommeltu, ei olisi taas malttanut lopettaa. Jostain pienestä siis liikkeelle? Tsemppiä jumin selätykseen! :)

   Poista
 2. Tuo on ihan totta, että kun kokemusta karttuu niin tohtii vähän kokeilla uutta ja erilaistakin. Ja siinä sitten nälkä kasvaa syödessä! :) Tosi ihana mekko ja malli myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on joku ihmeellinen tarve saada mahdollisimman nopeasti valmista ja siksi tulee monesti tehtyä yksinkertaisemmalla tavalla. Nyt tietoisesti yritän päästä siitä eroon ja kokeilla uusia juttuja :)

   Poista
 3. Ihana mekko! Laskokset on kiva yksityiskohta :) Itse tykkään todella tästä kankaasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen tehnyt nyt kolme mekkoa tällä kaavayhdistelmällä ja on kyllä yksi suosikeistani :)

   Poista