sunnuntai 9. elokuuta 2015

Olkarypytyksiä ja leggareita

Uusimman Ottobren (4/2015) Animal Portraits näytti kivalta tunikalta olan yksityiskohtineen. Olen jo pitkän tovin miettinyt tekeväni vastaavanlaisen, mutta kaavoitus on jäänyt. Tartuin siis valmiskaavaan.

Omituista tosin, ettei missään lehden mallikuvassa näkynyt oleellisinta tunikasta, olkarypytyksiä. Ompeluohjeiden perusteella en ymmärtänyt, kuinka ne olisi tarkoitus ommella, joten tein kaksi versiota. Molemmista jätin ohjeen tereen pois. Ensimmäisessä versiossa taitoin vaan kankaan päällekkäin.


Toisessa versiossa ompelin suoraompeleella pätkän yhteen ennen kankaan taittamista. Tykkään tästä enemmän, jää selkeämpi taitos ja näyttää kauniimmalta.


Ompelin tämän harmaan ensin ja sivu- ja hihasaumoja ommellessa kiinnitin huomion leveään hihansuuhun. En ollut muistanut laittaa siihen framilonia ja olin sen ehtinyt jo kantata. Purkaminen ei huvittanut, joten saumuroin vain hihaa pikkasen kapeammaksi.


Malli sopii kuitenkin paremmin yksiväriseen kankaaseen. Kuosilliseen meinaa pienet yksityiskohdat hukkua.

 
Nämä tunikat on tehty 92 leveydellä ja 98 pituudella. Pääntiestä tuli hiukan väljä, sitä pienentäisin seuraavaan versioon. Helmaa saksin loppuvaiheessa vapaalla kädellä, koska en saanut etu- ja takakappaleita tasapainoon. Liekö joku kaavanpiirtovirhe.

Näihin yläosiin tein myös parit värikkäämmät leggarit. Molemmat on ommeltu Ruusunpunalla (Ottobre 6/2012). Kesäloman yksi kangaskauppavisiitti osui Varkauden Koot.fi -kauppaan. Harmaa tunikakangas on sieltä, samoin tuo pastellisävyinen kangas. Sen ostin aarrelaatikosta, josta sai kauhoa kassiin 10 eurolla niin paljon kankaita kuin mahtui. On muuten ihana kangas, täydellinen leggareihin.


Harmaaseen tunikaan käyvät nämä molemmat.


Kesäiset päivät saapuivat, samoin kesäflunssa. Onneksi tosin vasta minuun, toivottavasti muu perhe tältä säästyisikin. Aurinkoa sunnuntaipäivääsi!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Kivat nuo paidat, minä tykkään tuollaisista yksityiskohdista :) Menee kyllä testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sillä ohjeenmukaisella tereellä saa varmasti vielä lisää ilmettä paitoihin :)

      Poista