sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lapsen oma valinta

Päätin kesällä antaa Hertan valita yhden kankaan Pehemiän trikoovalikoimasta. Kun rupesimme katsomaan sivuja iPadilla, ajattelin hänen valitsevan ensimmäisen silmään osuvan kankaan. Hän kuitenkin yllätti ja katseli kankaita jonkun aikaa, kunnes totesi haluavansa tätä kisukangasta. Valintaa ei selkeästi tehty värimaailman perusteella vaan nimenomaan kisut ratkaisivat pelin. Olin oikein tyytyväinen valintaan, olin tätä kangasta itsekin monesti katsellut ostoaikeissa.


Heilt spesiell og jubel -kirja on asustellut kirjahyllyssä jo useamman kuukauden. Olen sen monesti selaillut läpi, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla mitään kirjan kaavoista. Siihen on varmasti vaikuttanut voimakkaasti retrokuosiset vaatteet. Ompeluremonttiini kuuluu uusien kaavojen kokeilu, joten tästä kirjasta oli hyvä aloittaa. Paita on tehty sivun 38 Froskegenser-kaavalla. Hertta käyttää normaalisti kokoa 92/98, mutta nyt valitsin koon 104.

Pääntien pisarahalkio oli niin pieni, että ajattelin olevan täysi mahdottomuus ommella siihen kanttia, mutta siinä se nyt on. Aivan turhake sinällään kun ei se paidasta kunnolla erotu. Olisi pitänyt valita erivärinen resori.


Hiha on leikattu taitteelta ja ehkä kädentietä lukuunottamatta hiukan turhan väljä omaan makuuni. Muutoin kyllä tykkään paidasta ja helmaresori sopii malliin kivasti.


Tästä kokeilusta jatkoon pääsevät molemmat, sekä kaava että lapsi makutuomarina.

Iloista sunnuntain jatkoa!

Tiina

4 kommenttia:

 1. Voin hyvin kuvitella, että juuri tämä kuosi on ollut tytölle mieluinen. :) Minunkin on pitänyt kokeilla tuota kirjaa, mutta ei ole meidän kirjastossa enkä ole vielä raaskinut ostaa. Hieno paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Reilun kuukauden päästä valinnasta valmiin paidan nähtyään hän ei kyllä ehkä muistanut, että oli itse valinnut kankaan. Mutta eipä tuo ole ihmekään kun kankaita pyörii joka nurkassa ja vaatekaappi pullistelee vaatteita, joista osaa ei ole vielä edes käytetty.. Pitää kuitenkin jatkossakin antaa hänen silloin tällöin osallistua valintaan. Tulee varmaan hetki, jolloin kaikki pitää hänellä hyväksyttää. Toivottavasti saat kirjan jostain käsiisi!

   Poista
 2. Kiva paita! Hyvä maku tytölläsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä multa pääsi hiljainen huokaus kun hän tämän valitsi :)

   Poista