keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kannatti kokeilla

Pehemiän työhuoneelle tyhty visiitti täydensi kangaslaaria tällä PaaPiin kankaalla. Minulla on tätä entuudestaan keltaisena ja kuosi itsessään ei ollut mikään pakko-ostos, mutta tuo väri. Harvoin näkee näin kaunista vaaleanpunaisen sävyä.


Halusin kankaasta väljän hupparin. Löysin kivan mallinkin, Dinosaur (Ottobre 3/2014). Piirsin kaavat koossa 98 ja tajusin vasta siinä vaiheessa, että huppu leikataan taitteelta. Ei mennyt aavistus väärin todetessani, että kangas ei nyt kyllä siihen riitä. Kaavat jemmaan ja kangas toiseen.


Kesken jonkun arkipuuhastelun lamppu syttyi. Jospa tekisinkin hupun tilalle pystykauluksen. Hyödynsin siihen hupun kaavaa, lisäsin vain yläreunaan pari senttiä korkeutta ja suoristin takasauman. Halusin kaulukseen nyörin ja alkuperäinen ajatus oli tehdä kaulukseen kuminauhakuja, johon olisin laittanut kuminauhan pussittamaan kaulusta ja sitten vain nyörin koristeeksi. Kun olin kauluksen leikannut, kävi aika selväksi, että lisäämällä siihen kuminauhan on kuristuspussi valmis. Miten en ollut moista tajunnut leikatessa.


No, nyörin kuitenkin sain, vaikka melkein meinasin sen tupeloida. Sirkkarenkaiden kanssa minulla on hankala historia, joten testailin ensin tilkkuun. Iskin muutaman miten sattuu. Kun totesin, että tällä tekniikalla ei valmista tule, kaivoin ohjeet esiin. Oli muuten aika taiteilua, että sain harmaan kankaan vielä ommeltua paikalleen, sen verran yläreunaan olin sirkat tintannut. Nyöri menee koristeena vain sirkkojen välistä eli ei kierrä koko kaulusta. Itselleni muistiin, että seuraavaan versioon pitää ommella kauluksen kankaat ensin yhteen ja laittaa vasta sitten sirkat paikalleen. Sirkkojen taustalle silitin palat tukikangasta.


Helmaan lisäsin jonkun sentin ja sinne kuminauhakujan. Hihoihin en halunnut resoria, joten pidensin ne ja kun totesin niissä leveyttä riittävän, rypytin hihansuut framilonilla ennen kanttausta. Tästä pusakasta tuli kyllä juuri sellainen kun ajatuksiini sen kuvittelin. Kangaslaarista yksi jos toinenkin kangas taitaa päätyä tälle kaveriksi.

Tiina

2 kommenttia:

  1. Kaunis! Mistä löysit ohjeen sirkkojen laittamiseen vai tuleeko mukana ymmärrettävät ohjeet? Minä olen niistä haaveillut, mutta vielä en ole uskaltanut ostaa ja kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on Prymin sirkkoja ja niissä pakkauksissa on takana sellaiset kuvalliset ohjeet. Pihdeillä kiinnitän, mutta en ikinä muista, miten päin ne kappaleet pitää laittaa. Ja välillä ne menee ohjeidenkin kanssa väärin :)

      Poista