perjantai 17. heinäkuuta 2015

Rauhoittavaa pastillia

Tilasin nämä kankaat yhdessä, mutta ei ollut aikomusta yhdistää niitä samaan vaatteeseen. Kun paketti saapui, huomasin miten kivasti nämä sopivat yhteen, trikoo ja puuvilla.


Kaavaksi valitsin Funny Faces (Ottobre 1/2014) 92 leveydellä ja 98 pituudella. Hihoja pidensin enemmänkin ja helman tein vähän muunnellen. Kävi nimittäin niin, että puuvillaa oli liian pieni palanen ja siksi jatkoin sitä valkoisella. Tuurilla puuvillan kohdistukset osuvat sivusaumassa suurinpiirtein kohdilleen, ei nimittäin ollut mitään mahdollisuutta leikata paloja kuin yhdellä tapaa. Valkoisen osan ompelin helmaan kiinni, käänsin kaksinkerroin ja tikkasin saumanvarojen päältä. Vähän tuo puhdas valkoinen osuu silmään kun muutoin sitä ei mekossa ole, mutta onneksi se on aika irrallinen osanen tuolla alhaalla.


Olipa miljoona langanpäätä leikattavana ja nypittävänä tämän homman jäljiltä. Ompelin kaikki puuvillaosuudet ompelukoneella kun ajattelin, että saumurilla olisin joutunut tikkiä kuitenkin vahvistamaan.


Tykkään mekon väreistä, rauhoittavaa pastillia. Vaan on tämä kaava kyllä aika leveä. Olen tätä aiemminkin käyttänyt, mutta en näin leveäksi muistanut. Olin aikeissa ommella samalla yhden toisenkin mekon, mutta taidan vielä vaihtaa siihen jonkun kaposemman kaavan.


Iloa päivääsi!

Tiina

4 kommenttia:

 1. On kyllä kauniit kankaat (tosiaan rauhoittavat) ja mekko myös näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tuo heppakankaan okra ja oranssi eivät yleensä kuulu ostoslistalle, mutta sopivat tähän.

   Poista
 2. Onpas nämä kankaat kauniit yhdessä ja joskus kankaat, jotka eivät tilatessa tunnu mätsäävän yhdistyvät ompelimossa vaatteksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Olen tässä asiaa sivuten miettinyt, miten paljon enemmän kangaskaupat saisivat myyntiä, jos useampi asiakas pääsisi kivijalkamyymälään verkkokaupan sijaan. Piipahdin itse nyt muutamassa ja sellaiset kankaat, jotka netissä olivat mitäänsanomattomia, olivatkin luonnossa tosi kivoja. Ja ostin. :)

   Poista