maanantai 20. heinäkuuta 2015

Onnistuneempi versio

Viime viikolla tein Aarrekidin kankaasta tämän mekon. Leikkasin samalla kertaa myös toisen kankaan, taskullisena. Tästä tulikin onnistuneempi versio. Trikoo laskeutuu collegea nätimmin ja sopii mielestäni mallille paremmin. Taskullisena tämä mekko on myös ehdottomasti kivemman näköinen. Tämänkin kankaan yöpukumaisuus kaikkosi taskujen myötä. Ja hihat ilman pitkiä resoreita ovat enemmän omaan makuuni. Miksiköhän laitoin ne ylipäänsä tuohon Aarrekidin mekkoon?


Kaava on Busy Forest (4/2015) koossa 92 pidennetyillä hihoilla. Tämä on kyllä kiva malli, laskos ja taskut ovat kiva piriste perusmekkoon. Yksi kotona odottava kangas taitaa päästä seuraavaksi leikattavaksi. Huomenna suuntaammekin kotia kohti.


Taskut jatkuvat takakkappaleen puolelle. Neulasin ne symmetrisesti, mutta ommellessa tapahtui jotakin, taskut ovat vinkurassa. Sovitettaessa totesin, että eroa ei huomaa, joten jätin purkamatta. Siinä olisikin ollut hommaa kun olin ne jo ehtinyt kunnolla tikata kiinni.


Mikäli et ole tällaisia taskuja ennen tehnyt, kannattaa noudattaa ompeluohjetta. Suosittelen tosin leikkaamaan saumanvarat reilummiksi, niin on helpompi ommella tasku paikalleen eikä ompeleen tarvitse ihan nuolla reunaa. Kannattaa myös käyttää reilusti nuppineuloja, niin ei käy kuten minulle :)


Tällä reissulla on parissa kangaskaupassa tullut piipahdettua ja kotimatkallekin osuu yksi. Maakuntamatkailu on oikein mukavaa :)


Lomaakin on vielä hetki jäljellä, mutta kyllä tuo auringon vähyys hieman harmittaa. Taitaa jäädä moni ompelemani kesävaate kokonaan käyttämättä. Pitäisikö aloittaa ensi vuonna kesävaatteiden ompelu maaliskuun sijaan vasta heinäkuussa? Sehän olisi tosin ihan tylsää.

Tiina

14 kommenttia:

 1. Tosi suloinen ja pirtsakka mekko :) ei huomaa kyllä yhtään taskun vinoutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin niin tyytyväinen tähän kunnes huomasin tuon taskumokan, mutta onneksi sovitus osoitti, että ei sillä oikeasti ole väliä :)

   Poista
 2. Hieno!Mistä/mitä kangasta tuo on?Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kangas on tilattu Lasten Taikamaasta.

   Poista
 3. Tosi kiva tunika :) Taskut tekee tästä erityisen nätin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Olen samaa mieltä noista taskuista. Tulee ommeltua liian vähän taskullisia vaatteita, pienellä tsempillä saisi vähän jujua vaatteisiin :)

   Poista
 4. Älyttömän kiva mekko ja ihana kangas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anni, tämä mekko meni omalle suosikkilistalle! Tuo kangas on yksinkertaisen suloinen, olisipa tällaisia lastenkankaita enemmän.

   Poista
 5. Oi oi! Ihana kangas! Taskut tosiaan tuovat ilmettä mekkoon. Me kotiuduimme juuri etelän reissulta ja oli pakko pakata kaikki mahdolliset kesävaatteet reissuun mukaan, jotta niitä tulisi edes kerran kesän aikana käytettyä. Aika kurja kesä on kyllä ollut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) tähän saa hyvin yhdisteltyä erilaisia alaosia. No onneksi pääsitte reissussa käyttämään kesävaatteita! Meillä taisi nyt jokunen vaate jäädä käyttämättä kokonaan, eikä taida enää ensi kesänä mahtua päälle. Harrastuksen haittapuolia tämä ylituotanto :)

   Poista
 6. Todella kaunis mekko! Sinulle olisi haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja, pitääkin käydä kurkkaamassa :)

   Poista