maanantai 6. heinäkuuta 2015

Omantyylinen maksimekko

En ole ommellut itselleni mitään sitten viime kesän. Kyse ei ole ajanpuutteesta vaan haluttomuudesta. Vaatteiden sopivuuden ja istuvuuden varmistaminen on haastavaa kun kaavanmuokkaustaidot ovat alkeelliset. Olen todennut saavani itselleni mieluisat ja istuvat vaatteet kaupasta vähemmällä stressillä. Näin ompeluharrastus pysyy mielekkäänä :)

Kun näin tämän kankaan, muotoutui siitä silmissäni heti maksimekko. Oli pakko tilata ja kokeilla, josko sitä onnistuisi ompelemaan itselle edes yhden kesävaatteen. Onnistuin, tuli ihana kesämekko, juuri omaan kroppaan sopiva.


Kaava on yhdistelmä kahta Suuri Käsityö -lehden kaavaa koossa 36. Yläosa kuminauhan alapuolelle asti on numerosta 7/2014 ja helmaosa numerosta 5-6/2015. Kiittelin sekä leikatessa että ommellessa kankaan raitoja, kylläpä helpottivat hommaa. Kuminauhan tikkasin saumoista kiinni mekkoon, niin ei kääntyile käytössä.

Olkapäillä on kaarrokkeet, jotka leikkasin vinoon langansuuntaan elävöittämään yläosaa. Lehden mekossa niihin oli laitettu strasseja ja sommittelin niitä omaankin mekkoon, mutta eivät jotenkin istuneet kankaan tyyliin ja jätin pois. Pääntie ja hihansuut on kantattu mekkokankaalla.


Kuvat on otettu Berliinin Zoosta. Oletko koskaan kuullut kun leijona ärjyy? Jos et muista, niin et ole kuullut.


Tämä oli reissun suosikkimekko ja nyt kun hyvä kaava on löytynyt, voin tehdä samanlaisen toistekin. Malli on ihanan armollinen reissumahasta kärsivälle, tämä peittää hienosti pienen pöhötyksen olematta kuitenkaan raskausmekko tai hirveä teltta. Helman leveys on myös täydellinen, hyvin pystyy harppomaan reipasta tahtia eikä helma kinnaa.


Ensimmäinen lomaviikko on takana ja taisi osua hellehuippu siihen. Lähes 40 asteen kuumuus vaihtui perinteisempään Suomen kesään. Onneksi tätä mekkoa voi käyttää vähän viileämmässäkin kelissä neuletakin kanssa.

Tiina

2 kommenttia:

  1. Hieno! Itsellä on tuo kangas vielä leikkaamatta, tästä sain hyvin ideaa oman mekon toteutukseen. -Outi H. joka löysi tänne SaVan kautta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait mekosta ideoita ja kiitos kommentistasi :) Toivottavasti näen mekkosi SaVassa :)

      Poista