torstai 16. heinäkuuta 2015

Jättiläispanda

Mökkireissuille lähdettäessä kertyy jos jonkinlaista nyssykkää. Peruskangaskassit ovat liian pieniä ja isoja laukkuja on vaikea sijoittaa pieniin tiloihin. Tarvitaan siis iso kangaskassi.


Käytin tähän n. 50 cm korkean täysleveän palan, josta ei jäänyt yhtään jäljelle. Kassin korkeus on himpun vajaa 50 cm ja leveys vajaat 60 cm. Kankaan reunoista leikkasin nuo kantokahvat ja ajattelin ensin ommella ne yhteen ja tehdä olanylikantokassin ompelemalla yhden kahvan sivusaumasta toiseen. Jotenkin se näytti pöljältä ratkaisulta, joten tein sitten pienet kahvat molemmin puolin kassia.


Ensimmäistä kertaa tein kassin alakulmiin sisäänotot. Laitoin siis sivu- ja pohjasauman kohdakkain ja ompelin suoraompeleella 10 cm levyisen ompeleen. Loppukolmion leikkasin pois. Näin sain pohjaan vähän muotoa.


Yläreunan käänsin ja tikkasin suoraompeleella. Kantokahvojen kanssa vähän mokasin kun ompelin ne nurjalta. Olisin ihan hyvin voinut hyödyntää reunaommelta ja käyttää sitä apunani kahvojen kiinnittämiseen. Nyt kahvojen ompeleet näkyvät vähän rumina oikealla puolella.


Kun kassia kuvia varten pakkailin, totesin sen kyllä imevän sisäänsä hyvin tavaraa. Mission completed!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) melkein jo haksahdin puuvillaostoksille kun tekis mieli ommella lisää. Vaikka yks kyllä riittänee..

      Poista