torstai 30. heinäkuuta 2015

Hulmuhelma

Mielessä pyöri ajatus tämän pitkähihaisesta versiosta. Pehemiälle tuli kuin tilauksesta suloista lintukangasta kolmessa värissä. Koska en raaskinut tilata kaikkia kolmea, piti päättää väriyhdistelmä; vaaleanpuna-keltainen vai vaaleanpuna-sininen. Ruotsinlippu ei päässyt vaihtoehdoksi. Keltaiseen olen vähän kyllästynyt kun ompeluharrastuksen alettua ostelin kaikki mahdolliset keltaiset kankaat. Ihan vaan sen vuoksi kun kaupoissa ei ollut keltaisia lastenvaatteita. En tiedä, onko tilanne kahdessa vuodessa muuttunut.


Tadaa! Ensiajatus tästä oli yöpaita. En osaa sanoa, mistä se johtuu. Nyt kun olen tätä pari päivää tuijotellut ja odotellut aurinkoa saapuvaksi, että saisin valokuvattua, on mieli muuttunut. On tämä kaunis. Hertta pyytää nykyään joka kankaasta "mekkoa, sellaista pitkää kuin prinsessa Annalla". Niin, eli varpaisiin asti ylettyvä helma olisi siis mieluisa ja tässähän sellainen melkein on.


Yläosan kaavan otin Autumn Forest'sta (Ottobre 4/2014) koossa 92 ja helman puolestaan otin Green Butterfly -kaavasta (Ottobre 1/2012). Helmakappaleet piirsin 92 koossa, mutta jätin kunkin palan leveydestä vielä 4 cm pois. Oli muuten keskittynyt leikkaus- ja ompelusessio, että sain linnut kulkemaan kussakin palassa oikeaan suuntaan.


Keltaista kangasta tilasin 40 cm ja vaaleanpunaista 60 cm. Vaaleanpunaista olisi ehkä riittänyt 50 cm, mutta yhtä kaikki, kangasta tällaiseen hulmuhelmaan saa kyllä uppoamaan.


Suloisia lintuja!

Tiina

6 kommenttia:

 1. Todella sievä ja kivasti sointuvat eri sävyt yhteen:-)

  VastaaPoista
 2. Ihana hulmuhelmamekko, varmasti tyttäresi rakastuu tähän. :) Kivat hempeät sävyt noissa kankaissa, kaupan sivulla kuvat antavat ihan erilaisen käsityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä tulee hänelle hyvä prinsessamekko :) Minäkin kiinnitin huomiota tuohon väriasiaan, näin kaupan Facebook-sivuilla ulkona kuvatun kuvan, jossa värit olivat kivemmat kuin verkkosivuilla ja uskalsin tilata :)

   Poista
 3. Minusta tämä on ihana ja ei lainkaan yöpaita, lapsena olisin varmasti pyörinyt pihalla loputtomiin ja ihaillut hulmuavat helmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä täydellinen pyörimismekko :)

   Poista