torstai 2. heinäkuuta 2015

Hulluna ruusukkeisiin

Taisin jäädä koukkuun ruusukkeisiin. Piposta se lähti ja tokihan päässä rupesi heti ruksuttamaan, mihin kaikkeen ruusukkeen voisi lisätä. No mekkoon nyt ainakin.


Muokkasin mekon Autumn Forest -paitakaavan pohjalta (Ottobre 4/2014). Koko tässä on n. 92. Ruusuke on raitatrikoosta, jonka leikkasin pystyyn. Värit sattuivat aika yksiin tämän sydäntrikoon kanssa.


Silitin etukappaleelle tukikangasta ruusukkeen alle. Sen paikka on valittu silmämääräisesti ja nyt valmiissa työssä huomaan, että ruusuke olisi saanut olla himpun ylempänä. Pitää muistaa seuraavassa versiossa :)


Pidän yksinkertaisista vaatteista jollain jujulla tai jipolla. Suosin sellaisia omassa pukeutumisessani ja huomaan viehättyväni sellaisista myös lastenvaatteiden kohdalla. Päässäni pyörii koko ajan jotain ajatuksia noista ompelujujuista. Silti huomaan monesti tekeväni perusvaatetta ilman jippoja vain koska saan siten nopeammin valmista. Vaatteistahan meillä ei ole pulaa, joten kiire ei ainakaan siitä johdu. Käykö näin muillekin?

Tiina

14 kommenttia:

 1. Onpa ihana mekko! Oon viehättynyt myös ruusukkeista, harmi ettei tyttöni 9v tykkää. Tykkään kans perusvaatteista jipolla, ne perusvaatteet kun on niitä, mitä eniten tulee käytettyä ja ne jipot piristää kivasti (kunhan vaan jaksaa sen sinne väsätä, kuten mainitsitkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ruusukkeet on kyllä tosi söpöjä, ne jos mitkä on helppotekoisia jippoja. Ensimmäinen ruusukepipo sai meillä kylmän vastaanoton, mutta sitten lapsi lämpeni niille ja nyt tykkää tosi paljon. Monesti sen peruspaidan teko ei oikein nappaa, mutta kun jaksaisi keksiä siihen jonkun piristyksen, olisi homma paljon mielekkäämpää. Vaikka tän tiedostan, niin silti jää jipot liian usein vain ajatuksiin. Pitää ryhdistäytyä :)

   Poista
 2. Erittäin ihana! Ruusuke on just kiva pieni lisuke kauniiseen paitaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tässä oli pieni yökkärifiilis havaittavissa mallinsa vuoksi, mutta ruusuke taikoi sen pois :)

   Poista
 3. Aivan ihana ja ruusuke tosiaan tuo paljon näköä vaatteeseen. Minä haveilen aina kekseliäistä vaatteira, mutta ompelen peruspaitaa ja housua 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perusvaatteethan ne eniten käyttöaikaa saa. Mulla on ainakin ne kaikkein "kekseliäimmät" vaatteet jääny vähemmälle pidolle. Pitäisi löytää tasapaino :)

   Poista
 4. Suloinen mekko! Tuota ruusuketta pitää varmaankin kokeilla. Niitä on nyt näkynyt enemmänkin ja tämä sun yhdistelmä kankaissa toimii ihan loistavasti! To do -listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Suosittelen ruusuketta ja varoitan samalla, saatat jäädä koukkuun :)

   Poista
 5. Yksinkertainen pienellä tviistillä on kyllä just hyvä! Ja joo näihin ruusukkeisiin jää kyllä koukkuun (:

  VastaaPoista
 6. Kiva yksityiskohta tuollainen ruusuke, mekkosen sydän kangas on ihanaa. Onkohan mistä ostettu? 😊

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko. Ruusukkeet on kyllä kiva piristys. :)

  VastaaPoista