perjantai 24. heinäkuuta 2015

Helppo päiväpeitto

Tilasin taannoin Verson Puodista ison palan kakkoslaatuista joustocollegea. Mitään vikaa en siitä kyllä löytänyt. Palaa aikani pyörittelin ja tajusin sen sopivan juuri kaksinkerroin taitettuna Hertan sänkyyn. Uusi päiväpeitto!


Tiesin, että pesu kutistaisi kangasta sen verran, että leveys ei enää riittäisikään. Ei muuta kuin toinen pala tilaukseen ja kankaat koneeseen. Kuvio helpotti ison kankaan leikkaamista ja sain saksittua niistä samankokoiset. Saumuroin kankaat toisiinsa oikealta, ompeleen näkyminen ei tässä mielestäni haittaa. Mutta ei tämä helppoudessaan kuitenkaan mikään puolen tunnin nopea homma ollut. Aika lailla sain neulata kankaita toisiinsa ennen kunkin sivun ompelua. Neulaus kannatti ja peitto onnistui!


Nyt toivon, että voin sulloa vanhan päiväpeiton kaapin perukoille ilman protestointeja. Hertta käyttää sitä nimittäin unipeittonaan ja huutaa monta kertaa illassa (ja joskus yössäkin) "päiväpeitto väärin päin"! Tämä käsky siis tarkoittaa, että päiväpeitto pitää mennä laittamaan hänen päälleen ja nimenomaan väärin päin. Se on jo niin kulahtanut, että joutaa vaihtoon!


Mukavaa viikonloppua!

Tiina

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tuo kuosi on tosi suloinen ja sopii huoneseen väreiltäänkin :) Ja jos rupeaa kyllästyttämään voi saksia vaatteeksi ;)

      Poista