tiistai 14. heinäkuuta 2015

Aarrekidin ihanuus ja vaikeus

Aarrekidin kankaat ovat kauniita. Ja voi niin vaikeita pukea vaatteiksi. Kaikki sopivat mielestäni vauvanvaatteisiin, mutta mitä ommella kolmevuotiaalle prinsessalle?


Uusimmassa Ottobressa oli svetarimekon kaava (Busy Forest 4/2015), joka oli kyllä justiinsa nappi valinta tälle Aarrekidin collegelle. Tein sen koossa 92 ilman taskuja. Pääntie on vähän turhan väljä omaan makuun ja hihat aika lyhyet. Muutoin vaikuttaa kivalta kaavalta. Ehdin jo toisenkin mekon leikellä samaan aikaan (virhe!), joten jos vielä kolmannen teen tällä, niin nuo pitää muistaa huomioida. Toinen mekko on leikattu taskuilla, joten pääsen niitäkin testaamaan. Tähän kankaaseen en halunnut sotkea mitään ylimääräistä. Etukappaleen laskos riittää.


Eurokankaasta sattui löytymään oikeansävyistä luonnonvalkeaa resoria.


Vasta ommellessani muistin, että tämä on 100% puuvillaa, joten reikiintymisen vaara on olemassa. Toivotaan, ettei tarvitse ruveta mekkoa myöhemmin paikkailemaan. Tosin hihoissa ei ole yhtään kasvunvaraa, joten käyttöikä taitaa jäädä turhan lyhyeksi.


Sanoinko jo, että tämä kangas on ihana?

Tiina

4 kommenttia:

 1. Ihastuttava mekko. Ja samaa mieltä Aarrekidin kankaista, ovat mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Kaunis kangas pärjää yksinkertaisellakin kaavalla :)

   Poista
 2. Onpa tosiaan täydellinen kangas tuohon malliin. Itseasiassa tosi kiva malli juuri sellaisille kankaille joita ei raaski leikata liian pieniksi paloiksi, mutta kuutenkin tuo laskos tuo kivaa ilmettä. Olipa hyvät huomiot tuon kaavan suhteen niin osaan muokata sitä jo valmiiksi. harmi, että sinulla oli jo kahden mekon kankaat leikattuna! Auttaisiko yhtään, jos tekisit hihoihin uudet sellaiset pidemmät resorit niin tulisi pidempi käyttöaika ihanalle mekolle? Ja pahus muuten, ettei osuttu asumaan samoille seuduille, minä majailen tässä Lahden naapurissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelin muuten tänään sen toisen leikatun valmiiksi. Se oli trikoosta ja mielestäni toimi paremmin tässä mallissa kuin tuo paksumpi college. Olin onneksi ajatellut kanttaavani sen hihansuut, joten olin leikannut kaavaa pidemmät hihat. Vielä ei sovitettu, mutta silmämääräisesti näyttivät tarpeeksi pitkiltä :) tähän tein ne taskutkin ja sopivat mekkoon kyllä tosi kivasti, jotenkin kaventavatkin mekkoa. Olisko teilläpäin jotain paikallista ompelurinkiä kimppatilauksiin? :) Kiitos taas kommentistasi :)

   Poista