perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vuosi päiväkodissa

Hertan ensimmäinen päiväkotivuosi lähenee loppuaan. Kiitoksena keväästä ompelin ryhmän neljälle hoitajalle pienet kangaskassit. Kunkin kassiin sujahti vielä yrtti; joko minttua, korianteria, basilikaa tai herneenversoa. Toivottavasti jokaiseen makuun löytyi jotain.


Kaavat piirsin itse. Leveys on n. 16 cm ja korkeus n. 21 cm. Tein kassit yksinkertaisina, ainoastaan kassin suussa on kaistale, jonka sisään ompelin kahvat ja tikkasin kaistaleen sekä ylä- että alareunasta. Kantokahvojen pituus on vajaa 20 cm.


Yllättävän paljon meni aikaa tällaisten pienten kassien tekoon. Varsinkin noiden kahvojen kääntäminen oli urakka. Neljä kääntelin käsin sormenpäät hellänä. Sormet oli siinä vaiheessa niin huonossa kunnossa, että pyysin mieheltä apua. Hän käänsi loput hakaneulan ja langan avulla. Kehotti kääntymään hänen puoleensa myös jatkossa ompeluteknisten haasteiden kohdalla. Lupasin.Mietin näitä ommellessani, että taasko piti jättää homma viimeiseen iltaan. Mutta kannatti, tuli söpöt lahjat ja toivottavasti myös hoitajien mieleen.


Kamerasta löytyi myös päiväkodin joulumuistamiset, jotka eivät ole blogiin asti ehtineet. Itseasiassa löysin muistikortilta kaikki joululahjat. Jospa vielä ennen seuraavaa joulua ne tänne jaksaisin päivittää. Joulumuistamisena päiväkotiin meni 4 käännettävää pipoa. Kuvan tupsullinen pipo päätyi kummitytön pakettiin.


Illalla osallistun pitkästä aikaa ompeluryhmän perjantaihaasteeseen. Idea kirkastui hetki sitten ja kangas pyörii koneessa. Illalla sitten posket hehkuen ommellaan. Reipasta viikonloppua!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti