sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tuskainen perjantai

Ompelujumalat eivät olleet suopeita perjantaina. Ompelin Hertalle mekkoa (siitä lisää myöhemmin) ja tappelin sekä mekon, saumurin että ompelukoneen kanssa. Osan eristä voitin, osan hävisin. Kun kello läheni yhdeksää illalla ja oli aika aloittaa valmistelut ompeluryhmän perjantaihaastetta varten, pyöri kielenpäällä vain ärräpäitä.

Haastepussukasta löytyi n. 80x80 cm palanen joustocollegea, kaksi brittilippunappia ja ompelumerkki. Koko perjantaipäivän hain ajatusta. Kunnes se tuli. Hertan päiväkotikassi on aika onnettoman pieni, joten ompelin tilalle vähän tilavamman.


Omista kätköistä löytyi prikulleen kankaan sävyistä paksua puuvillaa, josta väkersin kukan näillä ohjeilla. Ensimmäiset reilut puoli tuntia menikin sen tekemiseen. En ollut tajunnut ottaa huomioon, että kukan keskiöstä tulee niin iso, ettei nappi sitä peitä. Niinpä yritin kursia sitä sormet hellänä epätoivoisesti pienemmäksi. Hiukan terälehtien alaosia napin alta vielä vilkkuu. Laitoin brittinapit kukan molemmin puolin valkoinen puoli päällepäin.


Seuraavat reilu puoli tuntia meni puolestaan kassin kahvojen ompeluun. Kahvat on kankaan reunoista ja pesun jäljiltä ne rullasivat sen verran ilkeästi, että tukikankaan silittäminen rullaaviin kangaspaloihin oli hidasta. Hetki meni myös kahvojen kääntämiseen. Kun rupesin tikkaamaan niiden reunoja suoraompeleella, tuskailin ompelukoneen jäkätystä. Kunnes tajusin, että tikin pituus oli 1,5. Yritin purkaa ommelta, mutta se oli niin tiukassa, etten olisi ilman kankaan pilaamista onnistunut. Päätin jatkaa jäkätyksen kuuntelua. Ompelumerkin ompelin kassin sisäpuolelle.


Loppu meni suhteellisen sutjakkaasti ja minuuttia vaille yksitoista olin valmis. Kaksi tuntia yhden kassin tekoon! Tänään vielä tikkasin kukan ylimmäisen terälehden kassin yläosaan kiinni, nyt se ei repsota. Huomenna sitten uudella kassilla päiväkotiin!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti