perjantai 26. kesäkuuta 2015

Tähtitakki

Meillä nimetään vaatteita. Hertan kaapista löytyy Maijamekko, Peuramekko, Kisumekko(ja), Sydäntakki, Puputakki, Peppimekko ja monta muuta. Tämä sai nimen Tähtitakki (kuinka ollakaan).


Kaavana on Cloudy Day (Ottobre 4/2013) noin koossa 92/98. Samalla kaavalla olen tehnyt useamman takin, esim. Pandajakun, Sydäntakin ja Puputakin. Nämä ovat osoittautuneet oivallisiksi Suomen kesään. Alle trikoopaita, takki päälle ja pihalle keinumaan.


Olin vähän vaikeuksissa neppareiden kanssa, taisi mennä lähemmäs kymmenkunta paria roskikseen. Kun luulin saaneeni kaikki hyvin kiinni ja reippaasti heilautin takkia saadakseni irtolangat siitä pois, kuuluikin iloinen ropina kun osa neppareista tipahteli lattialle. Nyt olen kahden vaiheilla, voinko antaa Hertan pukea tätä itse. Riskinä kun on, että nepparit lähtevät samantien kun neiti vähän ronskemmalla otteella repäisee ne auki. Ärsyttää todeta valmiista vaatteesta, että menee "ei lapsen itse puettaviin" -osaston vaatteeksi. Tai sitten vaan annan olla. Ne nepparit putoaa, mitkä putoaa.


Olen lomalla!

Tiina

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen takki tuli! Pienet valeanpunaiset yksityiskohdat tuo kivasti ilmettä ja sain tästä taas kipinää tehdä omallekin tytölle tällaisen trikoo tai joustis takin. Omassa päässä on vain pyörinyt ajatus peplumhelmaisesta takista... Olen myös muutamaa mekkomallia kokeillut mekkotehtaasta omille tytöille ja kyllä niitä kaavoja joutuu juuri pidentämään ja kaventamaan, mutta kivoja mallejahan siellä on ja kivasti muokattavissa. Tasaisesti käyn täällä kurkkimassa tuotoksiasi ja kunnioitettavan tuottelias olet ollutkin! Itsellä ajatuksia ja ideoita syntyy vähän väliä ja ihastun upeisiin kankaisiin, mutta ompeluaika on kahden pienen kanssa kovin rajallista:/ Haaveissa vain saada pari kokonaista ompelupäivää, olis mahtavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo vaaleanpunaiset piristeet on myös omaan makuun! Peplumtakki on hieno idea! Mulla on yksi vielä tällä kaavalla leikattuna, mutta ei yhtään huvittaisi sitä ommella. Taidan muuttaa suunnitelmaa. Olen pyytänyt perheeltä parin päivän ompelulomaa kesälle. Sain sellaisen viime kesänä ja oi, mitä herkkua se oli. Yksin kotonaoleminen oli jo pelkästään hienoa ja kun sai vielä suristella aamusta iltaan :) Toivottavasti haaveesi toteutuu :)

   Poista
 2. Ihana kangas! Mistä olet ostanut? :) Ihana takki muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kankaan tilasin Saksasta, Alles für Selbermacherista, on Andrea Laurenin kuosi.

   Poista