sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Joskus pisaroi

Joskus kaikki sujuu kuin tanssi. Joskus ei.

Tästä kankaasta piti tulla mekko pilvireunaisella helmalla. Olin tarkkaan miettinyt, millaisen epäsymmetrisen piparkakkuhelman teen ja miten. Piirtelin useamman erikokoisen mallin kunnes sain siitä täydellisen.


Aloin ompelemaan. Ensimmäisen sauman jälkeen saumurin tikki meni syltyksi. Vaihdoin neulat, langoitin useampaan kertaan, säätelin kireyksiä. Sain välttävää tikkiä aikaiseksi.


Mekko oli helmaa lukuunottamatta valmis. Jäljensin pilven, ompelin ja leikkasin. Aiai, mikä röpellys. Ajattelin silityksen ja tikkauksen auttavan. Eiei, pahemmaksi meni. Mekko myttyyn lattialle ja murjottamaan.

Tikin sain kuntoon pari päivää myöhemmin kun tajusin putsata langankiristimet. Mekko oli valinnan edessä, joko roskiin tai helma saksilla pois. Tuli peruspaita.


Piti keksiä piristystä. Ruusukkeellinen pipo! Ohjeen otin täältä. Suosittelen. Enpä olisi uskonut, että ruusukkeen teko on noinkin helppoa. Näitä tulee lisää.Tänään tuntui hetkellisesti kesältä. Loma alkaa kolmen päivän päästä.

Tiina

2 kommenttia:

 1. Tiedän tuon tunteen..., kun kaikki ei menekään niinkuin on suunnitellut... Mutta ihana on paitanakin! Ja kiitti ruusukelinkistä, pitää ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aina ei mene putkeen ja joutuu urakalla taistelemaan, osaa taas arvostaa helppoja (ja tylsiä) hommia :)

   Ja kiitos! Noihin ruusukkeisiin muuten meinaa jäädä koukkuun.. Päässä jo ruksuttaa, mihin kaikkialle niitä voisi laittaa :)

   Poista