tiistai 2. kesäkuuta 2015

Hukattu mahdollisuus

Näen tässä mekossa vain hukatun mahdollisuuden.


Piti päästä leikkelemään tästä aivan ihanasta kankaasta mekko. Kangasta oli metrin pala ja halusin säästää siitä vielä palan pitkähihaiseen mekkoon, joten ajattelin leikata etukappaleen huomioimatta, miten kuvio siihen asettuu. Huonosti asettui. Kun tuli takakappaleen vuoro, tuli siitä nätin symmetrinen kuvion suhteen. Olisi pitänyt kuitenkin käyttää hetki kaavojen asetteluun ennen leikkaamista. Varsinkin kun toisesta hihasta kurkistaa mutanttikoira. Ärh. Ei olisi huvittanut ommella koko mekkoa tässä vaiheessa.

Jatkoin kuitenkin. Ennen palojen yhdistämistä käänsin ja silitin pääntielle sekä hihansuihin kuminauhakujat. Olin niitä varten lisännyt kappaleisiin 1,5 cm saumanvarat. Loppu menikin nopeasti; kappaleet kiinni toisiinsa ja kaksoisneulalla tikkaus kuminauhakujiin. Koeommel kaksoisneulalla oli hyvä, mutta valmiissa työssä aivan hirveä. Kiireellä tietysti ompelin kaikki tikkaukset ennen ompelujäljen tarkastamista. Koska tässä vaiheessa olin heittänyt jo kirveen kaivoon tuon kankaanleikkuun vuoksi, ei huvittanut purkaa.


Onneksi Hertta oli yhteistyökykyinen ja antoi sovittaa mekkoa niin, että pääsin mittaamaan sopivan pituiset kuminauhat pääntielle (38 cm) ja hihoihin (21 cm). Kaava on Speedy Girl (Ottobre 3/2012) koossa 86. Aloitin piirtämään kaavaa koossa 92, mutta totesin sen olevan niin suuri, että siirryin kokoa pienempään kaavaan. Tämä on yläosastaan 92/98 kokoa käyttävälle Hertalle oikein hyvä ja helmassa riittää pituutta ihan reilusti. Ei siis mikään kiipeilytelinemekko.

Kuvauskaverina eilen illalla pikasurautuksena valmistuneet leggarit. Nämä on olleet leikattuna jo tovin. Kaavana Ruusunpuna (Ottobre 6/2012).


Kesäkuun ensimmäinen viikko jo menossa, loma lähestyy :)

Tiina

2 kommenttia:

  1. Ihanan söpö mekko ja leggarit kivasti sointuu sävyiltään siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Olen tässä miettinyt, mahtavatko muut ihmiset kiinnittää huomiota toisten vaatteisiin esim. siitä näkökulmasta, miten kuvio siihen asettuu. Enpä taida kovasti itsekään muiden vaatteita katsoa, ehkä ommeltuja vähän tarkemmin. Pitäisi opetella olemaan armollisempi itselle :)

      Poista