perjantai 22. toukokuuta 2015

Yksiväristen vaatteiden kaipuu

Tulee aina ommeltua kuosillisista kankaista. Nyt otin sivuaskeleen ja ompelin yksivärisen mekon.


Kaava on yhdistelmä Banana Sweet'sta (Ottobre 1/2014) ja Autumn Forest'sta (Ottobre 4/2014). Koko vastaa n. 98.


Tämä on tehty trikoosta ja se toimii mielestäni Banana Sweet'n kanssa paremmin kuin ohjeen mukainen joustocollege. Täysin samansävyinen resori jäi uupumaan ja harkitsin trikoolla kanttaamista. Valmiin vaatteen nähdessäni totesin valitsemani resorin toimivan tämän kanssa oikein hyvin.

Nämä sivun rypytykset löytyvät myös takakappaleelta.


Ei mekkoa ilman leggareita. Nyt hurautin sarjatuotantona leggarikimaran. Pilkullisia ommellessani mietin moneen kertaan, olenko samanlaiset jo tehnyt. Ompelu-urani on ilmeisesti jollain tavalla huipentunut kun pitää miettiä, olenko tämän vaatteen jo kertaalleen ommellut :) Toisia samanmoisia ei kuitenkaan ole vielä vastaan tullut.


Kaavana näissä on Ruusunpuna (Ottobre 6/2012). Tarkastin noita leikellessäni, että piirtämäni kaava vastaa leveydeltä 80 ja pituudelta 86 kokoa. Tuolla yhdistelmällä lopputulos on mielestäni n. 92.


Hyvää viikonloppua!
Tiina

6 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Yksivärisen yläosan kanssa sopii niin hyvin kuvioliset leginsit. Harvemmin tulee itsekkään satsattua yksivärisiin kankaisiin, ihania kuoseja kun tulee aina vain lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Olen samaa mieltä, kuviolliset leggarit on napakymppi yksivärisen yläosan kanssa. Mulla on jonkunverran yksivärisiä kankaita, mutta niiden leikkaaminen jotenkin kehtuuttaa. Paljon mukavampi on tarttua kuviolliseen kankaaseen :)

   Poista
 2. Kaunis malli mekossa. Ihania vaatteita olet ommellut, jään samalla lukijaksikin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi ja tervetuloa mukaan :)

   Poista
 3. Ihania ompeluksia sinulla on! Mä en koskaan jaksa ommella yksivärisiä vaatteita, vaikka niille todellakin olisi tarvetta tytön kaapissa. Kuosillisia vaatteita on niin hankalaa yhdistellä keskenään. Tuo pupukangas on kyllä todella suloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo yhdistelyongelma on paha, meillä on monet kuosilliset alaosat jäänyt tosi vähälle käytölle kun tuntuu, ettei oo mitään sopivaa niiden kanssa.

   Poista