maanantai 25. toukokuuta 2015

Pyjamapilotti

Hakusessa on ollut kesäinen yöasu. Tein jo yhden setin, jonka alaosa ainakin jäänee käyttämättä. Uusimmassa Ottobressa oli shortsit, jotka näyttivät sopivilta unihousuilta. Shortsit oli tehty joustamattomasta kankaasta, mutta käytin itse trikoota. Kaavana on siis Morocco (Ottobre 3/2015) 86 leveydellä ja 92 pituudella. Paidan kaava on Maxidots koossa 98 (Ottobre 3/2014).


Paidassa on etukappaleen pääntiellä framilonrypytykset. Ihan turha lisä yöasuun, mutta miksei sitä pyjamassakin voisi himppunen söpöyttä olla. Kaava on hyvänoloinen, pikkuisen väljä, mutta ei kuitenkaan teltta.


Paidan leikeltyäni ajattelin kankaasta (n. 50cm x TL) jäävän vielä shortsienkin jälkeen hyvä pala. Enpä arvannut, miten paljon kangasta noihin pikkupöksyihin menee, ei jäänyt kuin suikaleet jäljelle. Parempaan kohdistukseen en tuolla kangasmäärällä päässyt. Pelkäsin kohdistavani haaroihin jonkun hirveän tuheron tuosta Siiri-pallerosta, mutta pahin uhkakuva jäi onneksi toteutumatta. Takakappaleelle jäi pari mutanttiSiiriä, mutta säästän teidät siltä näyltä. Hyvä kaava, mutta seuraavat shortsit teen sitten yksivärisestä kankaasta.

Ei olisi muuten taas pitänyt seurata Ottobren ompeluohjeita. Lähdin ompelemaan housuja niillä poiketen normaalista ompelujärjestyksestäni. Menin totaalisen sekaisin ja sain saumat solmuun. Purkuhommia. Ja tietysti juuri silloin kun ompeluaikaa oli Pikku Kakkosen loppupuolisko. Käytettyyn aikaan nähden sain nolla valmista saumaa, homma jatkui sitten iltavuorossa.


Tämä pyjamapilotti läpäisi testin ja samoilla kaavoilla on pari settiä jo leikattu - yksivärisillä alaosilla.

Toukokuun viimeinen viikko käynnistyi, kohti kesäpyjamakautta mennään!
Tiina

4 kommenttia:

 1. Tosi kivannäköinen setti ja ihanan värinen tuo kangas! Oon kans huomannu saman jutun noiden ompeluohjeiden noudattamisessa. Jos omassa päässä on selkeä ompelujärjestys niin mitäpä sitä muuttamaan. Joskus lehtien ohjeet on ihan hepreaa ja omilla ohjeilla vaatteen olisi jo ommellut siinä ajassa kun yrittää saada niistä jotain tolkkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon saanu vähän yliannostuksen tästä kuosista, mutta kun tätä tuli yhdestä yllätyspaketista, piti jotain keksiä :) Väri on tosiaan kiva, mukavan unisex. Mietinkin noita housuja tehdessä, onko tässä joku juju, mitä en tajua ja ne tulis ommella näin, eikä sillä tavalla, miten joissain muissa ohjeissa on ollut. No ei ollut, olisi pitänyt vain luottaa omaan järjestykseen. Onhan se aikamoinen homma puristaa ompeluohjeita pieneen tilaan ja joutuu varmasti jotain jättämään pois, mutta kyllä mulla on monen työn kanssa ne ohjeet auennu vasta kun leikatut kappaleet on käsissä ja oon niitä yrittänyt pyöritellä kasaan.

   Poista
 2. Sievä setti:-) . Onhan se kiva pukeutua yöksikin kauniisti:-)

  VastaaPoista