sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kevään toinen takki

Keväällä tilaamastani Pehemiän yllätyspussista löytyi pala ihastuttavaa Linnunlentoa. Olin sitä jo aiemmin ehtinyt tilaamaan ja mekoksi ompelemaan. Kun kevään takkiprojekti onnistui hyvin, päätin tehdä samalla kaavalla toisen ja käyttää palan tähän. Takissa kaunis kangas pääsee oikeuksiinsa.


Tässä takissa helma on lyhyempi ja hiharesoreihin lisäsin pituutta, taskut jätin pois. Toiveena on, että takki mahtuisi Hertalle vielä ensi keväänä. Kaava on Happy Combo koossa 98 (Ottobre 6/2014). Jos vielä samaa kaavaa käytän, pienennän huppua hieman. Huppu on aika reilu ja vuoritettuna painaa sen verran, että vetää helposti pääntietäkin turhaan taaksepäin.

Oli hieman hankaluuksia leikata etukappaleet niin, että sain ison kuvion aseteltua kokonaan molemmille kappaleille. Lisähaasteen toi vetoketjun sijoittaminen niin, että kuva ei pahasti kärsi.


Ei muuten ollut yhtä helppo ommeltava kuin edellinen. Hupun olin jo saanut takkiin kiinni kun huomasin unohtaneeni ripustuslenkin. Ratkoja pääsi ensi kerran käyttöön. Vetoketjun kanssa sitä käytinkin sitten useampaan otteeseen.


Tuo hempeän vaaleanpunainen trikoo sopii vuoriksi justiinsa. Takissa on monia kauneusvirheitä, enkä ole ompelujälkeen ihan tyytyväinen, mutta kokonaisuudessaan tämä on kyllä suloinen, kertakaikkiaan.

Tiina

8 kommenttia:

 1. Kaunis takki, upeasti olet saanut kuviot kohdistettua! Tämä kaava odottaa minullakin toteuttamista, kunhan saan sopivan takkikankaan hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En edes muistanut vetoketjua ommellessa, että se halkoo kuvion, oli onnea mukana :) Toivottavasti takkikangas löytyy pian!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, tykkään tästä kyllä itsekin tosi paljon :)

   Poista
 3. Syötävän suloinen takki! Minulla tuo linnunlento kangas marinoituu kaapissa odottamassa sitä täydellistä mallia. Se on niin kaunista, ettei raaskisi mihin tahansa käyttää <3 Tuossa takissa tulee kyllä tosiaan oikeuksiinsa ja vuori sopii kuin nakutettu. Minäkin ihailin tuota kuviokohdistusta vetoketjun kohdalla. Noin kaunis takki piilottaa pienet virheet mennen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Uskalsin leikellä kankaan tähän kun kangas tuli tavallaan bonuksena ja olin jo yhden vaatteen ja vielä piponkin siitä ehtinyt tekemään. On kyllä ehdottomasti yksi kauneimmista kankaista ikinä!

   Poista