torstai 7. toukokuuta 2015

Jääkuningattaren mekko

Banana Sweet -kaava (Ottobre 1/2014) oli kutkutellut jo kauan ja vihdoin rohkastuin kokeilemaan sitä. Halusin käyttää kangasta, jossa ei olisi liian selkeitä kuvioita, koska mallissa on niin paljon yksityiskohtia, jotka rikkovat kankaan pinnan. Tämä laventelin värinen joustocollari tähtikuvioineen yhdistettynä lilaan pallokankaaseen toi mieleen jääkuningattaren. Tyttöjen äidit ainakin tietänevät, mihin jääkuningattarella tässä viittaan.


Tämän ompeluun meni paljon aikaa. Yksityiskohdat hidastivat ja nappilista lähes pysäytti koko työn. Olen aiemmin tehnyt vain valenappilistoja ja näin jälkiviisaana voin todeta, että tuli lähdettyä soitellen sotaan. Nappilistan rumuuteen syypää lienee itse ompelija, mutta ei Ottobren ylimalkaisia ompeluohjeita varsinaisesti käy kiittäminenkään. Alakulman kaitaleiden olisi pitänyt olla pidempiä, että olisin saanut alaosan nätisti ommeltua. Olin mielestäni seurannut ohjetta, mutta mihin lie kompastunut. Olisi pitänyt googlata nappilistan ompeluohjeet ennen kuin yritin koko tekelettä viimeistellä.


Tykkään noista sivuilla olevista rypytyksistä. Pitää tehdä vastaavat johonkin toiseen mekkoon. Rypyt löytyvät sekä etu - että takakappaleelta.


Tein tämän koossa 98 ja kaava vastaa mielestäni aika hyvin kokoaan. Mikään slimmihän tämä ei ole ja varsinkin hihansuut tuntuvat välijiltä, mutta ihan kelpo kaava.


Taskut vielä pikkuaarteille.


Jos tämä ei olisi niin suuritöinen, voisin ommella toisenkin. Ihan vaikka revanssimielessä nappilistan suhteen. Mutta luulen kuitenkin, että nappaan tästä parhaat ideat ja sovellan johonkin omaan kaavamuokkaukseen.

Tiina

6 kommenttia:

 1. Ihana, herkän kaunis kangas. Todella kiva malli ja hyvin toteutettu. Itsekään en ole ihan hetkeen nappilistaa ommellut, eikä nyt ihan pakko ole päästä kokeilemaankaan. Ohjetta ainakin pitäisi kertailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ei tämä toivottavasti viimeiseksi nappilistaksi jää, mutta seuraavaan kyllä valmistaudun paremmin :)

   Poista
 2. Hei! Satupuutarha-blogissani olisi sinulle haaste. Käyhän hakemassa pois :)

  VastaaPoista
 3. Heh, itseltä löytyy samaa herkkää kangasta munttuna ja vaaleanpunaisena aikomuksena kokeilla juurikin tuota samaa mallia :D Hassua! Kiva, että olit laittanut kokemuksiasi kaavasta niinme muut osataan varautua. Minäkään en nimiytäin oikeaa nappilistaa ole aiemmin tehnyt. Ja tuota kaavan leveyttä mietiskelin myös... Kiitos siis kivasta postauksesta :) Näitä on aina ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on sattuma, olisipa kiva nähdä mekkosi kun saat valmiiksi :) ja hyvä jos postauksesta oli hyötyä! Jee :) Ja kiitos kivasta kommentistasi, on mukava saada palautetta!

   Poista