maanantai 11. toukokuuta 2015

Frozen-mekko keskelle kevättä

Aiemmista teksteistä on voinut päätellä, että Hertta on kovin ihastunut Frozeniin. Milloin hän on prinsessa Anna, milloin Elsa. Kun sain tätä kangasta käsiini, oli pakko ommella mekko, vaikka talvi jo onkin (onneksi!) takanapäin.


Leikkasin jälleen yläosan Autumn Forest -paitakaavan pohjalta (Ottobre 4/2014). Helmaosasta halusin hyvin pyörivän ja päätin kokeilla tällaista leikkausta. Helmakappale on siis yhtenäinen yläosan kanssa, joten etuosassa ei ole paljon volyymia, mutta sivuissa sitä riittää. Koko tässä on n. 98.


Ompelin sivusaumoihin trikookaistaleet solmimisnauhoiksi. Molemmissa on vain yksi nauha, joten ne voi halutessaan solmia eteen, taakse tai kieputtaa kerran ympäri. Käytössä parhaaksi osoittautui ympäri kieputtaminen ja solmu taakse, jolloin prinsessan ei tee mieli sitä koko ajan availla. Kaistaleet on tikattu ympäriinsä ja vahvensin sivusaumaa tikkaamalla kunnolla nauhojen kohdalta.


Helmaan ompelin alavaran, josta jätin osan näkyviin oikealle puolelle, se on siis tikattu kahteen kertaan. Alunperin tarkoituksena oli kantata myös pääntie ja hihansuut yksivärisellä kankaalla, mutta ajattelin lopputuloksen olevan liian sekava. Nyt jälkikäteen suunnitelmien muutos vähän harmittaa.


Tämä kangas itsessään ei minusta ole todellakaan sieltä kauneimmasta päästä, mutta valitettavasti mitään parempia näillä hahmoilla ei ole tullut vastaan. Aikamoisen sinnikkyyden takana oli tämänkin hankkiminen.


Pääasia kuitenkin, että Frozen-fani tykkää <3
Tiina

2 kommenttia:

  1. Nätin mallinen ja varmasti kiva päällä! Itse juuri nöyrryin poikaa ilahduttamaan ja tein Cars-kankaasta paidan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kummasti sitä tulee tehtyä jotain omaa silmää vähemmän miellyttävää jos tietää sen toiselle olevan aarre :) Kaapissa odottaa vielä Helinä-keiju -kangas, joka vasta kauhea digioksennus onkin, mutta keijufanille ihastus...

      Poista