sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Taaperojakku

Olin tilannut Saksasta Andrea Laurenin veikeää pandakangasta. Tovin kesti ennenkuin keksin, mitä siitä ompelisin. Taaperojakun.


Tarkoitus oli kyllä ommella enemmän sellainen neuletakkimainen vaate, mutta vuorittaminen varmaan vaikutti lopputulokseen tätimäisesti. Eipä silti, ihan mieluinen tästä tuli.


Kaavan piirtelin Cloudy Dayn pohjalta (Ottobre 4/2013). Kooltaan tämä on 92/98. Tein etukappaleista epäsymmetriset ja kaarroin kaikki kulmat. Ajatuksena oli saada etu- ja takakappale selvemmin päällekkäin, mutta nyt ne yltävät päällekkäin vain ylhäältä. Päällä ollessa ne aukeavat nätisti masun kohdalta.


Vuoritin tämän vain etu- ja takakappaleiden osuudelta. Hihat eivät vuorta kaivanneet, ompelin vain palat raitakangasta hihojen jatkoksi ja käänsin nurjalle.

Ompelin molemmat osat ensin kasaan ja sitten vuorin kiinni takkiin. Vähän arvelutti, miten saan vuorin tähän kiinni, mahtaako koko vaate olla tuhannen solmussa, mutta hyvinhän se sujui. Vuori on kädenteiden kohdalta vain siksakattu saumanvaroihin. Arvelin, että se ei näy käytössä. Meinasin myös jättää tikkaamatta reunat, kun pelkäsin tupeloivani työn siinä vaiheessa jollain tavalla. Onneksi en jättänyt, tikkaamalla tuli paljon hienomman näköinen. Ja ennen kaikkea vuori ei lähde elämään pesuissa.


Viimeinen koetinkivi oli nepparin laittaminen. Pelkään aina tässä vaiheessa pilaavani lähes valmiin työn laittamalla nepparin väärin päin tai muutoin rei'ittämällä kankaan. Pulssi kohosi tälläkin kertaa, mutta lopputulos onnistunut. Valmis!


Kunhan kelit vähän lämpenevät, tätä voi käyttää kauppareissuilla ulkokäytössä. Niitä päiviä odotellessa!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan mallinen, käy moneen menoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin, vaikkei ihan sellainen tullutkaan, mikä mielessä oli :)

      Poista