torstai 2. huhtikuuta 2015

Mekkoajatuksia

Jotkut kankaat eivät tuotekuvan perusteella sytytä yhtään. Joskus nuo kankaat eivät sytytä valmiina vaatteenakaan, mutta useimmiten käy toisin. Kun yhden kaavan osan on saanut leikattua, rupeaa kuosi elämään.

Jos tuotekuva ei sytytä, niin eihän sitä yleensä tule edes tilattua. Ei olisi tullut näitäkään, mutta löytyivät PaaPiin possupussista ja kas, valmiina vaatteena aivan ihana yhdistelmä.


Tulevia kesähelteitä helpottamaan ompelin hihattoman trikoomekon Seesaw-kaavalla (Ottobre 3/2013) koossa 98. Kaava vaikuttaa oikein hyvältä ja toinenkin mekko on jo leikattuna. Tämä on pitkäikäinen malli kun mekkoa voi käyttää myös aluspaidan tai neuletakin kanssa ja jatkaa käyttöikää syksylle.


Helmojen pyörähtämisherkkyyttä jo testailtiin ja mekkojen perään olevan neidin laatuvaatimukset täyttyivät. Tällä hetkellä arveluttaa paitojen ompelu kun mekot ovat meillä niin suosittuja, mutta yritän kuitenkin tarjota niitä aktiivisesti aamulla puettavaksi. Tähän mennessä onnistuneesti. Huomaan kuitenkin, että katselen koko ajan sillä silmällä nimenomaan mekkokaavoja.


Eletään nyt tätä prinsessavaihetta niin kauan kuin se kestää ja katsotaan sitten, mitä tuleman pitää. Vaikka olenkin käytännössä lopettanut omien vaatteiden ompelun, ennakkotilasin tänään kuitenkin Mekkotehdas Aikuisille -kirjan. Jos vaikka innostuisin jonkun kesämekon itselleni ompelemaan. Hertan kaapissa niitä on vinot pinot, itselläni vain pari hassua.

Tällä viikolla kesä on tuntunut hyvin kaukaiselta. Nautitaan nyt kuitenkin pääsiäisestä ja pidentyvästä valoisasta päivästä!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Prinsessavaihe kuulostaa erittäin tutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän on meillä nykyään Kuningatar, joten ihan kiva vaihehan tämä on :)

      Poista