tiistai 21. huhtikuuta 2015

Heitä se roskiin!

"Katso, tähän paitaan tulee tällaisia röyhelöitä"
"Leikkaa ne pois!"
"Heitä se roskiin!"
(seuraavana aamuna)
"Nyt tämä paita on valmis, mitäs tykkäät?"
"Sovitetaanko, saanko laittaa tämän päiväkotiin?"
 (hiljainen huh)


Kieltämättä tuo Hertan kommentti roskiinheittämisestä kävi itselläkin mielessä, mutta roskiin olisi kyllä mennyt ompelukone. Kyllä oli taistelua noiden rypytysten kanssa. Rypytyslangat temppuili ja purkamiseen kului aikaa. Päädyin lopulta rypyttämään puuvillakuvaa reunustavan röyhelön framilonilla. Lopputuloksena se veti tietysti koko kuvan kasaan. Onneksi tajusin leikellä saumanvaroja auki ja sain framilonin paineen purettua. Kuvan röyhelöineen tikkasin pariin kertaan suoraompeleella paitaan kiinni.


Ajatus tästä paidasta pyöri mielessä monta iltaa. Mietin, milllaisia elementtejä tähän haluan ja miten ne toteutan. Olen jo pitkään halunnut käyttää frilloja ja miettinyt, mihin niitä lisäisin. Sain mielestäni hyvän idean käyttää niitä paidan helmassa niin, että frillat tulevat vähän sekä etu- että takakappaleelle. Helma koostuu siis neljästä palasta, joista sivuille tuleviin ompelin frillat. Tuli sellainen kuin ajattelinkin, mutta samaan hengenvetoon totean, että ei hetkeen frilloja, kiitos.


Paitaan piirsin kaavan Little Lambin pohjalta (Ottobre 4/2012). Levensin paitaa hiukan ja taisin lisätä vähän senttejä pituuteenkin. Tämä vastaa n. kokoa 92/98.


Pääntielle ompelin kaistaleen paitakankaasta ja tikkasin sen kaksoisneulalla. Saman tein helman saumanvaroille. Kävipä nimittäin niin, että paitaa saumuroidessa otin vähän reilummin reunoista pois, mutta olin ennen sitä jo ommellut helman yhdeksi kappaleeksi ilman vastaavaa muutosta. Niinpä helmaosa olikin himpun isompi kuin paitaosa ja jäi kuprulle. Kaksoisneula ja höyrytys onneksi auttoivat siihen.


Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Tein tätä tuntikausia ja pääsin hyvin lähelle visiota. Herttakin ensireaktioiden jälkeen tykästyi. Oli muuten ensimmäiset negatiiviset kommentit mistään ompelemastani vaatteesta. Niihin taisi enemmän olla syynä uhmaikäisen väsymyksestä johtuva kiukkukohtaus kuin itse vaate.

Tiina

6 kommenttia: