tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ensimmäiset perhoset

Perhoskankaat taitavat olla tämän kevään hitti. Ensimmäisenä löysin niitä itse Noshilta ja sinne lähti sitten tilauskin. Valittavana oli vaaleanpunainen ja minttupohjainen kangas. Yllätyksekseni tilasin pitkien pähkäilyjen jälkeen jälkimmäistä ja olen valintaani tyytyväinen. Tuo kangas on ihanan kepeä ja raikas.


Perhosista kuoriutui jälleen mekko. Kaava on sovellettu Autumn Forest -paitakaavan (Ottobre 4/2014) pohjalta ja vastaa noin kokoa 92. Etukappaletta leikatessa en näköjään kiinnittänyt huomiota kuvioihin ja perhoset eivät asetu mekolle ihan symmetrisesti.


Valkoinen resori oli aika lirua ja olisi pitänyt venyttää sitä enemmän helmassa. Nyt siitä ei tullut oikeastaan yhtään pussittava ja käytössä helma tuppaa kääntymään ylöspäin.


Ompeluvaiheessa pelkäsin, että lopputulos näyttää yöpuvulta. Pelko osoittautui onneksi vääräksi. Hertta käytti tätä koko viikonlopun ja sopi hyvin yhteen tummanharmaiden leggareiden kanssa. Pastelliminttu tuo mukavaa vaihtelua prinsessan vaaleanpunasävytteisiin vaatteisiin.

Tiina

6 kommenttia:

 1. Minullakin on kaapissa tuota noshin perhoskangasta sekä minttuna että vaaleanpunaisena ja täytyy sanoa, että tuo minttu on kivemman näköinen. Ihastuin siihen niin, että olisin voinut itsellekin tehdä t-paidan siitä, jos olisin ottanut kangasta vähän reilummin. Nyt joudun pitäytymään alkuperäissuunnitelmassa ja tekemään niistä tytöille kesämekot :) Niin ja kiitos vaan näiden sun ihanien ompelusten, mun oli pakko metsästää sitä happy cherriesiä käsiini ja samanmoinen mekko on juuri leikattuna pöydällä! Tosin koossa 110 :) Lompakolle vaarallinen harrastus tämä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näin ihan ensin sen vaaleanpunaisen ja olin jo ostamassa sitä kunnes huomasin tämän mintun. Ja sitten menikin muutama päivä pähkiessä, onneksi kuitenkin ehdin tilaamaan ennen kuin tämä loppui :)

   Onpa kiva, että sait blogista inspiraation, ethän laita kuitenkaan kangaslaskua mulle ;) Ei vaiskaan, ne kirsikat on kyllä tosi ihania ja varmasti tulee mekostasikin.

   Olen nyt löytänyt myös Ruotsista kivoja kankaita ja tuntuu, että omat kangaseurot liihottavat enemmän ulkomaille. Nyt pitäisi kyllä hetkeksi laittaa stoppi kaikkeen tilaamiseen kun ei meinaa kankaat enää mahtua niille varattuun tilaan :)

   Poista
 2. Kaunis mekko! Eikä näytä yhtään yöpaidalta :) Kangas on ihana, alkoi houkuttaa itseäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ei minustakaan enää, tekovaiheessa tuli vaan jotenkin ihan yökkärifiilis kun vaikutti niin muodottomalta mekolta :)

   Poista
 3. Ihana kangas ja ihana mekko!Myy tämä minulle kun teillä käy pieneksi �� t:Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi ihanasta kommentistasi! Myyntiin en uskalla luvata kun meillä lähtee nämä vaatteet suoraan kiertoon lähipiirin sopivanikäiselle tytölle :)

   Poista