tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kesämekkonen

Kesään valmistautuminen jatkuu. Kaappeja siivotessa vastaan tulivat viime kesän vaatteet ja moni niistäkin näytti vielä sopivalta. Katsotaan, monikesäisiä näistä tämänvuotisista vaatteista oikein tulee.


Mekosta tuli niin kiva, että toivottavasti tätä tulee käytettyä jonkun neuletakin kanssa muinakin vuodenaikoina. Kaava on Olive Star (Ottobre 3/2014) koossa 92 ja valmiina näytti aika isolta. Sovitettaessa totesin tämän kuitenkin istuvan yläosastaan oikein hyvin. Pitkästä aikaa vastaan tuli Ottobren kaava, johon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia.


Neppareiden kanssa elin taas jänniä hetkiä. Ne olivat pihteihin jonkun minihippusen verran vääränkokoiset ja olipa taas hankala saada ne kohdilleen. Ja ovat muuten jäykät. Kyllä saa käyttää voimaa, että saa nepparit auki.


En ole ennen tehnyt tällaista pääntietä ja ennen ompelua ohje tuntui todella vaikeaselkoiselta. Se oli kuitenkin ihan ymmärrettävä kun leikatut kappaleet olivat käytössä. Useampi vaihehan tuossa pääntien tekemisessä oli, mutta sain yllättävän siistiä jälkeä aikaan. Ja oli kiva ommella ompelukoneella pitkästä aikaa muutakin kuin resorikanttauksia tai helmakäänteitä. Ehkä joku puuvillamekkonen kesäksi voisi sopia työlistalle?

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti