tiistai 3. maaliskuuta 2015

Hupputunika

Enpä ole pitkään aikaan ommellut mitään itselle uutta ompelutyötä. On tullut mentyä tutuilla kaavoilla ja helpoilla töillä. Tämän ihanan Andrea Laurenin tähtikankaan tilasin taannoin Saksasta ja halusin tehdä tästä jotain kesään sopivaa. Harmaa piristyy ihanalla vaaleanpunaisella ja hihaton hupputunika menee itsekseen tai aluspaidan ja leggareiden kanssa. Kangas on joustocollegea, joten ihan kuumimmille kesähelteille tästä ei ole.


Kaava on Little Elephant (Ottobre 3/2013) koossa 92. Huppu tässä on tosi pieni, mutta muutoin mitoitus vaikuttaa aika hyvältä. Luulen, että tällä mennään parikin kesää jos huppua ei ole tarve pitää päässä.


Tämän piti olla nopea ompelu hihojen puuttuessa, mutta toisin kävi. Resori ja framilon toi sen verran paksuutta etuosaan, että saumuri rupesi yskähtelemään ja onnistuin leikkaamaan etukappaleen rypytyksen osittain pois. Ei muuta kuin purkamaan ja uutta framilonia lisäämään. Vähän tuo moka tuossa edessä näkyy, mutta ei osu onneksi silmään liian helposti.

Hankalin osuus oli kuitenkin nämä ihanat sydännepparit. Ne ovat vähän liian isot pihteihini, joten oli kyllä melkoinen taiteilu saada ne paikoilleen. Nuo sydänkantaosat menivät kerralla kuntoon, mutta takakappaleiden kanssa taistelin. Taisi mennä neljä palasta huti. Nyt näitä sitten availlaan ihan varovasti, etteivät lähde irti. Tarkoitettu koristeeksi, ei käyttöön. Toimiva yhtälö lapsen vaatteessa..


Takakappaleessakin on rypytystä.Harmaan ja vaaleanpunaisen yhtälö on niin kaunis. Ja tässä kankaassa tykkään vielä tähtien epäsymmetrisyydestä ja piirretystä jäljestä. Onneksi tilasin tätä toisessakin värissä :)

Tiina

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Millaiset nepparipihdit sulla on? Olen ajatellut ostaa sellaiset. Tähän asti olen vältellyt kaikkia nepparihommia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mulla on Prymin pihdit ja ne on musta oikein hyvät jos on niihin kantoihin/sovittimiin sopivat nepparit. Yleensä laitan siis 10 mm neppareita ja ne istuu niihin just. Mutta nää oli jonkun millin liian isot, eikä pysyneet tietty niissä kannoissa. Luulisin, että näihin sopivia kantoja jostain saa. Mutta siis en mäkään ollu laittanut yhtään nepparia ennen näitä pihtejä, näillä saa kyllä tosi mukavasti kun vaan muistaa pitää ajatukset kasassa :) Heti kun ajatus lähtee harhailemaan, nepparit menee mulla miten sattuu :)

   Poista
 2. Tykkään! Harmaa ja vaaleanpunainen on väriparina kestosuosikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Niin munkin ja onneksi kelpaa vielä perheen pienimmällekin :)

   Poista
 3. Kivan näköinen tunika, malliltaan ja väreiltään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä itsekin! Kannatti purkaa ja nyhrätä :)

   Poista
 4. Ihana! Kivat noi pinkit tehosteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne sopii tuohon harmaaseen kyllä tosi hyvin :)

   Poista