sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Haluan halata tuota paitaa

Olen ryhdistäytynyt viime viikkoina ja ommellut uusilla kaavoilla. Vanhojen, hyväksitodettujen kaavojen käyttö on helppoa, mutta syö ompelumotivaatiota.

Tässä topissa vähän arvelutti rullapäärme. Edellisestä kerrasta oli jo aikaa, enkä ollut varma, muistanko säätöjä. Ohjekirjalla ja parilla langankireyksien säädöllä löytyi hyvä tikki ja sain aikaan oikein kelvollista ommelta.


Kun rullapäärmeen ompelu oli takana, tiesin, että selviän lopustakin. Aikamoista väkertämistä noiden hihojen teko oli. Ompelin ne ompelukoneella, koska saumurini ei oikein tykkää framilonista ja useammasta kangaskerroksesta, saumakohdista puhumattakaan. Käsipyörää pyöritellessä on talven aikana kypsynyt ajatus uudesta saumurista.


Kun hihat oli paikoillaan, loppu olikin nopeaa. Hankalinta oli kuitenkin kainalon alle jäävän käänteen ompelu. Olin saumuroinut kankaan reunat ja käänsin ompeleen nurjalle ja yritin tikata suoraompeleella päältä. Olin tässä vaiheessa lopettanut jo ohjeen seuraamisen, joten en tiedä, oliko tarkoitus tehdä noin. Jokatapauksessa en saanut millään hyvää suoraa ommelta. Purin useampaan kertaan ja muuttelin langankireyksiä. Ei vaan onnistunut. Koska helmakäänteen ompelu oli onnistunut kaksoisneulalla, päätin lopulta vetää myös nämä sillä. Vähän rumaa tikkiä tuli silläkin kun etu- ja takakappaleiden saumakohta oli aika paksu. Huomasin myös etukappaleella hihojen olevan vähän eri korkeudella, eipä taida näkyä onneksi käytössä kuten ei tuo ommelkaan.


Hihoista tuli niin kivat, että pitäisi tehdä vastaavanlainen mekko. Kaavana tässä on muuten Seesaw (Ottobre 3/2012) leveydellä 92 ja pituudella 122. Lisäsin helmaan vielä muutaman lisäsentin, kaava on siis hassun lyhyt, mutta kapea. Sovitettaessa totesin, että leveyteenkin olisi voinut pari senttiä laittaa.

Kun näytin tätä Hertalle, hän sanoi "haluan halata tuota paitaa". Ehkä tuo lause olisi riittänyt koko blogitekstiksi <3

Tiina

4 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele tytön kommenttia, toppihan on suorastaan halattava :-) Kaunis!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Ja tosi siistiltä näyttää. Pitäisköhän sitä itsekin uskaltautua kokeilemaan rullapäärmettä joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile vaan :) itse testailin eri langankireyksillä ja nyt on löytynyt hyvät asetukset. Meinaan vaan aina unohtaa ne kun en oo kirjottanut mihinkään ylös :)

   Poista