sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ei enää harjoituskappale

Tämän mekon hahmotelma minulla oli päässä kun harjoituskappaletta tein.


Tilasin alkuvuodesta Dawandasta löytyneestä kaupasta puuvillalle painettuja kuvia. Kuvat näyttivät ihanilta ja maksoivatkin vain parisen euroa kappaleelta. Lähettävä kauppa oli Kiinassa ja jälkikäteen mietin, mahtaako tilaukseni jäädä tulliin. Ei jäänyt, vajaassa kuukaudessa saapui kotiin. Mutta itse puuvillapalat olivat erilaiset kuin kuvien perusteella olin odottanut. Kangas on ihan tukevaa puuvillaa, mutta tuollaista hiekan väristä. Kuvissa näytti valkoiselta. Esipesun nämä kestivät ihan hienosti, joten uskalsin ottaa käyttöön.

Ensimmäinen kuva päätyi mekon miehustaan. Mietin eri vaihtoehtoja kiinnittämiselle kun en halunnut siksata kuvaa mekkoon kiinni. Alikeompelu tuli mieleeni, mutta päätin opetella sitä toisen kuvan kanssa. Niinpä vain siksakkasin kuvan reunat rispaantumisen estämiseksi ja ompelin sen suoralla tikillä kankaaseen kiinni. En käyttänyt tukikangasta, koska sekä puuvilla että ohut joustocollege tuntuivat yhteensä riittävän tukevilta. Tikkasin kuvan kolmeen kertaan enkä pyrkinyt saamaan tikistä suoraa. Nyt ompelujälkeen jäi hieman postimerkkisyyttä (ken muistaa vielä vanhat postimerkit).


Peuran kruunu sai koristeeksi muutaman silitettävän strassin. Näillä "timanteilla" olen valmistautunut myymään mekon Hertalle jos harmaa mekko ei muuten ole tarpeeksi prinsessamainen.


Harjoituskappaletta tehdessäni rypytin hihansuita ja helmaa liikaa, tässä käytin enemmän framilonia ja kokonaisuus on kauniimman näköinen. Niin ja kaavahan tässä oli Circus horse koossa 92 (Ottobre 4/2013).


Tästä voisi nyt sanoa, että mekko on syntynyt yhteistyönä Made in China & Finland :)

Tiina

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli omaan makuun; simppeli vaate, jossa on joku juju. Toivottavasti kelpaa myös lapselle :)

   Poista
 2. Kaunis kuva ja tikkaus sopii hyvin tuohon tyyliin. Hieno mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin tuosta kuvasta tosi paljon. Oli vaan vähän hankala löytää siihen sopivaa yksiväristä kun ei ollutkaan valkoinen niin kuin luulin. Mutta harmaa siihen sopi.

   Poista
 3. Ihana! Onko noi kuvat siis jostain verkkokaupasta? Mistä? Mäkin haluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, on, Dawandasta sellaisesta putiikista kuin One-Stop. Siellä on kaikenlaisia herkkuja :)

   Poista
  2. No on joo! :) Siellä on vaan niin paljon kaikkea etten löytänyt noita, millä nimellä ne on? :)

   Poista
  3. En muista, millä nimellä löytyy, mutta kaupan vasemmassa reunassa on navigaatio, oli muistaakseni ihan selkeä löytää sieltä. Niillä on myös tosi söpöjä silityskuvia. Niitä en vaan oo vielä käyttöönottanu, joten laatu on kysymysmerkki.

   Poista
 4. Mahtis idea! Kuva on tosi kaunis, tuollainen paita olisi kiva itsellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä kaupassa oli niitä kuvia vaikka kuinka, tosi vaikea oli valita :)

   Poista