sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Shades of Grey

Ihan viiteenkymmeneen harmaansävyyn en päässyt näitä ommellessani, mutta huomasin, että harmaassa todella riittää sävyjä. Varsinkin resoreissa tämä muodostuu usein haasteeksi.

Muutama viikko takaperin vaatteita viikatessani kiinnitin huomiota oman paitani etukappaleeseen. Siinä raglanhihan muoto jatkui myös alaosassa. Päätin kokeilla vastaavaa leikkausta Hertan paitaan.


Kaavan piirsin Little Lambin (Ottobre 4/2012) pohjalta koossa 92. Hihat pidensin ja kavensin. Etukappaleen kaavasta lähdin kääntämään kulmaa pois kainalosta alkaen. Vastaavasti lisäsin käännetyn palasen verran takakappaleelle.

Harmaita resoreita minulla on vaikka minkämoisia, mutta yleensä vaatteeseen sopivaa ei kuitenkaan varastoista löydy. Nyt osui ihan nappiin. Kaveriksi (ja yksiväristen leggareiden puutteeseen) vielä leggarit Ruusunpunalla koossa 86 (Ottobre 6/2012).


Samalla paitakaavalla tein vielä toisen version, nyt yksivärisellä etukappaleella. Harmaasävyinen raitakangas keventää tätä hyvin. Tämä paita vie minut jostain syystä 80-luvulle :)


Harmaapohjaisista seeproista piti vielä tehdä yksi Peplum (Ottobre 1/2015) koossa 92. Leikkasin kappaleet ajatusten harhaillessa jossain muualla ja etukappaleen seepra ei ole ihan keskellä. Saumakin mene vähän hölmöstä paikkaa ja yksinäinen turpa jäi keskelle kurkkimaan. Olisi pitänyt tajuta, että tällainen harvakseltaan kuvioitu kangas ei ehkä toimi hyvin näin pienessä vaatteessa, jossa on sauma keskellä vaatetta. Mutta kyllä tämäkin käyttöön pääsee.

Nyt en ollut onnekas resoreiden kanssa, joten oli pakko kantata mustalla. Tämän kankaan harmaa leikkaa mielestäni vähän vihreän suuntaan.


En ollut pitkään aikaa ommellut raglanpaitoja ja nehän on paljon nopeampi surauttaa kuin peruspaidat. Lisää tulee varmasti!

Iloista alkavaa viikkoa!
Tiina

2 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia jälleen. Tosi kiva idea tuossa raglanpaidassa, heti tulee erilaista ilmettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tervetuloa blogiin lukijaksi :)

      Poista