perjantai 6. helmikuuta 2015

PerusPO.Ppia

Eriväristen raitojen yhdistely tuo mieleeni Polarn O. Pyretin vaatteet. Uusimmassa Ottobressa (1/2015) oli kivannäköinen mekko - Free Stars -, jonka halusin tehdä raidallisena ja lopputuloksesta tuli aika mieluisa.

Pidensin vähän hihoja ja kanttasin ne, mutta muutoin menin kaavan mukaan. Tämä on tehty koossa 92.


Raidallisen kankaan ompelussa on hyvät ja huonot puolensa. Nyt raidat naksahtelivat hyvin kohdalleen ja auttoivat saamaan taskut symmetrisesti. Aika hidasta hommaa tämän mekon tekeminen oli, mutta mukavaa vaihtelua normaalisti ompelemieni peruspaitojen ja -mekkojen sijaan.


Yksivärisistä housuista on meillä pulaa, joten sitä tarvetta paikkaamaan tein Ruusunpuna-leggarit koossa 86 (Ottobre 6/2012). Hennon vaaleanpunaisia pöksyjä on helppo yhdistellä moneen Hertan yläosista.

Tässä näkyy vielä paremmin mekon yläosa. Olkasaumat jatkuvat yli olkapään ja hihat alkavat normaalia alempaa.


Nyt ovat kaikki ompeluloman tuotokset päässeet blogiin. Muutaman vaatteen olen jo leikannut valmiiksi odottamaan seuraavaa ompeluhetkeä.

Tiina

6 kommenttia:

 1. Raidat on kyllä ihania ja kivan mekon olet tehnyt. Pieni kuosiähky täällä... Onko tuo raidallinen KVK:n raitatrikoota,se on ihastuttavista ihanin laadultaan,niin pehmeä. Täytyykin tuota kaavaa kokeilla, jos vaikka ostaisi tuon lehden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin tuppaa tuo kuosiähky vaivaamaan, pitäisi ommella edes yksivärisiä alaosia tasapainottamaan. Kuosikankaita on vaan niin paljon mukavampi ostaa :) Nuo raidat on Linneliltä ja Tyyne-Esteriltä ja ovat kyllä tosi pehmeitä. Ehkä ovat samoja, oon huomannut niitä useammassa kaupassa.

   Poista
 2. Tosi kiva raitamekko! Hyvin sopii yhteen nuo eriväriset raitakankaat ja noiden leggareiden kanssa toimiva kokonaisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä setti rauhoittaa muuten niin kuosiähkyistä vaatekaappia :)

   Poista
 3. Ihanaa raitaa! Nätti mekko :) yksivärisiä leggareita onkin helppo yhdistellä erilaisiin yläosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun pitäis ommella noita yksivärisiä leggareita lisää, mutta jostain syystä niitä on paljon tylsempi tehdä kuin muita vaatteita..

   Poista