sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kantatut helmat

Tein joku aika sitten mekon, jonka helman kanttasin. Epäilin silloin kanttauksen toimivuutta, mutta Hertan päällä mekko on tosi kivan näköinen. Helma pussittaa sopivasti, mutta on tarpeeksi väljä.

Päätinpä sitten kanttailla muutaman muunkin vaatteen. Nämä kaikki ovat ompelulomalla valmistuneita. Ensimmäisenä tällainen paidan ja mekon välimuoto, olisiko sitten tunika. Käytin 50 cm palasesta koko korkeuden ja levensin tunikaa hieman helmaa kohden. Kaavana itsemuokattu Autumn Forest (Ottobre 4/2014) koossa 92.

Liian myöhään muistin, että olisi pitänyt leikata helma pyöristymään. Tämän osalta pussitus jää varmaankin tuon takia uupumaan. Kaveriksi ompelin leggarit Ruusunpunalla koossa 86 (Ottobre 6/2012).


Seuraava versio on identtinen lukuunottamatta helmaa, nyt muistin pyöristää sen. Tämä kangas ei oikein meinanut sytyttää ensin, mutta tässä valmiissa vaatteessa on se jotenkin lumoava.


Kolmannen version osalta laitoin hihoihin pidennetyt resorit. En enää ompele vaatteita kasvunvaralla, mutta tämän kankaan kohdalla oli tehtävä poikkeus. Kuosi on niin kaunis, että halusin vaatteelle mahdollisimman pitkän käyttöiän. Menee nyt siis mekkona ja Hertan kasvaessa lyhenee tunikaksi.


Voi tämä kangas...


Viimeinen on tehty eri kaavalla. Tässä on kokeilussa Heather (Ottobre 6/2014). Kaavaa piirtäessä se vaikutti tosi lyhyeltä, niinpä otin pituuden koosta 104 ja leveyden 92. Tämä on todella leveä malli, mutta ajattelin, että sopii velouriin kun ei kuitenkaan jousta päällä.


Taitaa jäädä ainoaksi kokeiluksi tällä kaavalla. Pääntie tuli tehtyä ensimmäistä kertaa niin, että ommel on sekä resorin että kankaan päällä.


Vielä olisi yksi setti ompeluloman tuotoksia odottamassa pääsyään blogiin. Ja päässä muutama uusi ompeluajatus. Sen verran tuli nyt ahkeroitua, että ihan hyvä antaa koneiden ja mielen hetken levätä.

Tiina

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania ompeluksia. Itsekin kokeilin tuota Heather-paitaa, mutta siitä tuli täysi ufo. Odottaa keskeneräisenä, että keksisin mitä sille tekisin, kun kangas kuitenkin on kiva.
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En ole vielä kokeillut tuota Heatheria päälle, väljältä se vaikuttaa, mutta toivottavasti olisi käyttökelpoinen. Ja toivottavasti keksit jonkun paikkausratkaisun omaasi ja vaate - tai kangas :) - pääsisi käyttöön.

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen kangas on mielestäni tosi söpö! Sopii hyvin pienelle tyttöselle. :) Mutta kaikki tunikat näyttävät ihanille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja olen samaa mieltä, tuo ensimmäinen kangas on tosi söpönen :)

   Poista