perjantai 13. helmikuuta 2015

Hyväntekeväisyyshuutokauppa 15.2.

Tulevana sunnuntaina pidetään ompeluryhmäni hyväntekeväisyyshuutokauppa. Kerätyt rahat menevät suoraan Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Osallistumaan pääset tästä.

Minulta huutokauppaan menee tämä aikuiseen päähän sopiva lörppäpipo koossa 56. Kaavan pohjana on käytetty Ottobresta 4/2012 löytyvää pipokaavaa lyhennettynä.


Ihan ensimmäinen ajatukseni oli ommella eräästä ihanasta kankaasta tyttöjen paita, mutta kävikin niin, että paitakangas seikkailee edelleen postissa. Ompelusuunnitelma muuttui helmasta pussittavaksi kesämekoksi. Kaavan piirtelin paitakaavan pohjalta koossa 92 (Maxidots, Ottobre 3/2014).


Ompelin tosi tarkasti ja viimeiseen sivusaumaan asti kaikki oli mennyt hienosti. Sitä jouduin kuitenkin purkamaan helmakantin vuoksi ja sen jälkeen sisäsauma jäi jotenkin tökerön näköiseksi. Kun vielä totesin, että helma on liian pyöreä ja leikkasin vain osan pois ilman purkamista, tiesin, että ei tätä voisi huutokauppaan laittaa. Ulkoapäin todella söpö, mutta sisältä ei. Niinpä tästä tuli Hertalle kesän ensimmäinen mekko. Pääntiellä on pienet rypytykset tuomassa vähän jujua mekkoon.


Tämän jälkeen päätin ommella huutokauppaan pipon. Ja kuinkas kävikään. Sekin jää Hertalle. Tupsu jäi ihmeellisesti löysälle, enkä saanut solmuja enää avattua ja kiristettyä tupsua paremmin. Tämä on ommeltu koossa 50 samalla kaavalla kuin isompi pipo.

Rupesin jo epäilemään kykyjäni ommella ja mietin, onko rimani aivan liian korkealla. Varmaankin on, mutta en itsekään haluaisi maksaa tuotteesta, joka näyttää hutaisemalla tehdyltä. Niitä saa kaupasta :)


Illalla kun väsyneenä ompelee ja tuskailee epäonnistumisten jälkeen, meinaa epätoivo ottaa vallan. Tiedän, että sunnuntaina huutokauppaa seuratessa minua olisi harmittanut jos olisin luovuttunut. Vaikka oma panokseni on pieni, toivottavasti se kuitenkin tuo iloa jollekin.

Sunnuntain huutokauppaa odotellessa,
Tiina

2 kommenttia:

  1. Hei,ihania ompeluksia ja hyvin olisivat menneet kaupaksi huutokaupassa, vaikka hyvin tunnistan myös itseni: sitä on muille ommellessa ihan huippu kriittinen :D Muuten- mikä on tuon viimeisen pipokankaan nimi? Jossain sitä näin,mutten enää löydä...nimellä voisin vielä löytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ommellessa kun joku ei mene niinkuin haluaisi, se tuntuu epäonnistumiselta, mutta monesti ajan myötä ne mokat ei enää tunnukaan niin isoilta 😊 tuo kangas on Linnunlento (aivan ihana) ja sitä saa nyt ilman postikuluja täältä: http://www.iloinenkettuliini.fi/kankaat/joustocollege/ Pehemiällä on ollut myös, mutta nyt loppu. Pitäs olla kyllä tulossa lisää.

      Poista