tiistai 6. tammikuuta 2015

Ompeluterapiaa

Joulukuu oli harvinaisen huono. Koko perhe sairasteli käytännössä koko kuukauden. Yhtäaikaa, vuorotellen, flunssaa, vatsatautia. Joululahjojen kanssa menin sieltä, mistä aita on matalin ja ompelin pipoja. Hertalle tein vähän muutakin, pitää vielä napsia kunnon kuvat ja lisäillä tänne.

Kuun lopussa pääsin onneksi terapiaompelemaan. Kauniista kankaista syntyi tällaista terapiaa.


Kaikki paidat on ommeltu Autumn Forestilla koossa 92 (Ottobre 4/2014). Tämän viimeisen kangas on aivan hurmaava. Ostin tai itseasiassa vaihdoin sitä palan Kangashamstereista. Tällaisia pitäisi saada lisää!

Samaa kaavaa soveltaen tein myös mekon. Halusin saada hieman pussittavan helman ja kanttasin sen resorilla. Olisi pitänyt leikata helmaa vähän kapeammaksi, että pussista olisi tullut parempi.


Murun pupuista tuli neulostakki uudella kaavalla. Ottobre 3/2012 -lehdestä kokeilin Pandaa koossa 92. Jätin hupun pois, mutta olisi pitänyt samalla vähän pienentää pääntietä. Ja nuo hihat ovat todella väljät, framilonrypytys hihansuissa ei näy missään vaikka leikkasin ohjetta lyhyemmän pätkän.

Ylimmän nepparin jouduin tinttaamaan useaan kertaan kun kantti on sen verran paksu, ettei neppari siinä pysynyt. Lopulta mies todisti voimansa ja kiinnitti nepparin.


Hameita en olekaan Hertalle aiemmin tehnyt. Nyt tuli tällaisia prinsessamaisia, joista toiseen sommittelin strasseja sydämeksi. Kaavana Groovy (Ottobre 4/2012) pienennettynä kokoon 92.


Hyvää alkanutta vuotta 2015!
Tiina

2 kommenttia: