lauantai 17. tammikuuta 2015

Kokeilussa Ottobre 1/2015

Uusi Ottobre (1/2015) saapui heti vuoden alkuun ja selailin sitä toivoen löytäväni jotain uutta, jotain jossa olisi vähän jujua. Tämä numero sisältää helppoja kaavoja ja luulen testaavani sieltä useampaakin.

Tämä Birdie Birdie oli todella yksinkertainen ja helppo. Ja mahdoton teltta. Mutta väljä malli sopii tälle kankaalle hyvin. Nyt sain mahdutettua isoja hahmoja mekkoon kokonaisina. Mekko koossa 92 ja pöllöleggarit Ruusunpunalla (Ottobre 6/2012) koossa 86. Ei ehkä yhdessä pidettäväksi, mutta näin kuvauksen kannalta näyttivät herkullisilta yhdessä.


Mietin mekkoon sopivaa resoria ja olin kahden vaiheilla, pinkki vai valkoinen. Valkoiseen päädyin käytännönsyistä, on helpompaa yhdistää erilaisiin alaosiin. Mekko vielä takaa ihanine kuvineen.


Jujua löytyi Peplumista, joka ainakin ompeluryhmässä pääsi heti monen ompelulistalle. Koot alkoivat 98, mutta pienentelin kaavaa vastaamaan n. 92. Pitkään kaapissa muhinut pupukangas oli tähän oikein sopiva, tosin meinasi tulla tiukkaa riittävyyden kanssa ja takahelma onkin käännetty osittain vajaamittaisena. Toivottavasti pysyy kasassa eikä näy käytössä.


Seuraavaan versioon pidennän vähän helmaa (ja käytän isompaa palaa kangasta). Pääntien tein ohjeen mukaan, enpä ole tällaista versioita ennen tehnytkään.


Tästä lehdestä on yksi mekko lisää leikattuna ja ompeluaikaa odottamassa. Leppoisaa viikonloppua!
Tiina

4 kommenttia:

 1. Sieviä mekkoja/tunikoita! Kiva kuulla kokemuksia kaavoista, ennen kuin lähtee itse kokeilemaan. Itse olen testannut lehdestä vasta ruttuleggareita, joiden kaava myös oli hurjan suurta kokoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Hyvä tietää noista ruttuleggareista. Mä teen leggarit tuolla Ruusunpunalla ja käytän leveyden osalta pienempää kokoa kuin pituuden. Lapsi käyttää nyt n. kokoa 92 ja leggareista valkkaan leveydeksi 80 :)

  VastaaPoista
 3. Heh, minä tein samalla kaavalla ja minusta se ei ollut yhtään liian leveä vaikka meillä on tosi kapoinen kaksivee :) Tässä suora linkki postaukseen ja kuviin: http://dobermami.blogspot.fi/2015/09/pitsimekko-pikkusiskolle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se väljyys on katsojan silmissä :) se helmaosa on meille turhan avara tai ehkä sekin johtuu siitä, että pidän enemmän kapoisemmista vaatteista. Hienon mekon olet tehnyt :)

   Poista