perjantai 5. joulukuuta 2014

Uniasuja

Ompelin vauvalahjaksi unihaalarin uusimman Ottobren (6/2014) Lullaby Bird -kaavalla. Monesti Ottobren kaavat ovat tosi reiluja, mutta tämä 50 koon haalari ei mielestäni ollut ihan jättimäinen. Tai sitten normaalisti ompelemani 92 koon vaatteet ovat sumentaneet vertailukykyni.


Vaikka vaate on pieni, ei sen ompeleminen paljon nopeampaa ole kuin isomman vaatteen. Yksityiskohtiin se aika menee. Kun vaate oli neppareita vailla valmis, laskin kymmeneen ennen jokaisen laittamista. Ei ollut enää varaa mokata siinä vaiheessa. Ja hyvinhän ne meni.


En tehnyt kaavaan muokkauksia kun ei ollut mitään vertailupohjaa olemassa. Nepparit jätin tosin tukikankaalla vahvistamatta kun arvelin, että vauva kasvaa tästä ulos niin nopeasti ettei käyttöikä ole kovin pitkä.


Kangas on Pehemiän yllätyspussista, samoin kuin Hertallekin ompelemani pyjaman kangas. Molemmat ovat Nanun kankaita ja mielestäni juuri sopivia yöasuihin, sekä kuosiltaan että ihanan pehmeältä materiaaliltaan.


Hertan pyjama on noin kokoa 92. Housut on leggarikaavan pohjalta (Ruusunpuna, Ottobre 6/2012), vähän levensin ja lisäsin lahkeisiin resorit. Paita on peruspaitan (Mint, Ottobre 4/2012), johon myös lisäsin pitkät hiharesorit.


Todella hellyyttävä tämä karhukangas. Ja oli muuten extraleveä, kerrankin kankaasta riitti sekä housuihin että paitaan ilman superkorkeaa palaa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää toivotellen,
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti