sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Monenmoista perusvaatetta

Oli vaikea keksiä, mitä ompelen tästä koirakankaasta. Aikanin sitä tuijottelin ja totesin, että jotain liehuvahelmaista. Ja siihenhän sopii hyvin Snow-White and Rose-Red (Ottobre 4/2014). Tässä jälleen koossa 92 kymmenen senttiä pidennetyllä helmalla.


Kappaleiden leikkausvaiheessa huomasin, että kangas ei riitä kuin yhteen hihaan. Mitäpä sitä yksihihaisella tunikalla tekisi, joten ainoana ratkaisuna keksin leikata takakappaleen helman kapeana ilman rypytystä. Olin ensimmäisenä leikannut etu- ja takakappaleiden yläosat, joten takakappaleesta tuli nyt kaksiosainen ilman rypytystä, mutta näyttää ihan toimivalta ratkaisulta.

Vähän jännitti, jääkö joku koira kriittisesti ilman päätä, mutta suuremmilta henkilövahingoilta selvittiin :)


Tykkään kangaskauppojen yllätyspusseista. Olen hiljattain tilannut kaksi, Pehemiältä ja PaaPiilta. PaaPiin pussista paljastui viisi erilaista kangasta, joista kahta minulla oli jo ennestään samoissa väreissä ja kahta eri väreissä. Ainoa täysin uusi kangas oli tämä Myyryn herukat. Kaunis kangas, mutta ei kuitenkaan ihan omaan makuun. Yllätyspussin hengessä siitä kuitenkin ompelin ja testasin uutta kaavaa, Maxi Dot -tunikaa koossa 92 (Ottobre 1/2014).


Muistaakseni pidensin hihoja pari senttiä ja ilmeisesti helmankin kanssa tuli jotain omia säätöjä, koska sinne jäi tuollaiset kulmat. Kangas oli kakkoslaatuinen ja siinä kulkee tummempia juovia, mutta ne hukkuvat käytössä. Tälle (ja muille kankaille) jäi hintaa 10 € / metri, joten uusia, käsintehtyjä vaatteita voi saada oikein edullisestikin joskus.


Nämä paidat on myös PaaPiin yllätyksistä ommeltuja. Kaavana Sausage Dog (Ottobre 4/2014) koossa 92.Tämän ihanan pehmeän raitakankaan ostin Linnelin loppuunmyynistä. Kaavana sama kuin edellisissä. Oli kiva tehdä vaihteeksi tällaista hyvin peruspaitaa, johon voi yhdistää erilaisia alaosia.


Kaikki paidat on kantattu samalla valkoisella resorilla, keskimmäinen näyttää tosin vaaleanpunaiselta :) Ja huomatkaa nepparit, kaikki oikeinpäin ja ilman ohjeita laitettu. Alan oppia (ja muistaa).


Ettei menisi ihan paita- ja mekkohommiksi niin lopuksi vielä omituiset raitapöksyt. Käytin kaavana Tiikeriä (Ottobre 1/2013) koossa 80, mutta jätin lahjeresorit pois ja pidensin ja kavensin vain lahkeita käsivaralla. Muutoinhan nämä olisivat ihan jees, mutta olisi ollut järkevämpää tehdä suorilta leggarikaavalla ja kankaan olisi voinut leikata suoraan. Kovasti sitä yritin, mutta ei tällä kertaa onnistunut. Muutoin raidat kohdistuvat nätisti, mutta yläosan raidat vinksottaa. Onneksi ne jäävät aina helman alle.


Terveisiä sairastuvalta, nyt pitää antaa koneiden ja itseni hetki hengähtää!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavia ompeluksia ja kankaita. Olet todella taitava ja tarkka, huolellista ompelua. Mukava tuo sausage dog kaava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kommentti :) Sausage dog on oikeasti body, mutta kun niille ei meillä ole enää käyttöä, niin muunsin paidaksi. Kummasti piristää peruspaitaa tuo vähän erilainen ilme.

      Poista