lauantai 1. marraskuuta 2014

Fleeceä talveen

Pakkaset jo kävivät pyörähtämässä ja tuli kiire hankkia Hertalle kangasta talvihaalarin alle. Päädyin viime vuoden tapaan fleeceen ja olin suunnitellut taas ompelevani kokopuvun. Rupesin miettimään kuitenkin päiväkotia ja mahdollisia vessareissuja kesken ulkoleikkien. Ehkä kaksiosainen puku on kuitenkin käytännöllisempi ja toisaalta myös monikäyttöisempi kun voi tarvittaessa pukea vain toisen osan. Vältyinpä täten myös vetoketjun ompelulta.


Jos olisin tiennyt, että tilaamani fleece on näin hubbabubbamaisen vaaleanpunainen, olisin valinnut jonkun muun. Mutta nyt mennään tällä.


Paitaan tajusin varata väljyyttä yläosaan kun eihän tuo fleece juurikaan jousta. Päädyin raglanhihaiseen paitaan, johon ompelin nepparihalkion. Tuo on ensimmäiseni ja tein ilman ohjeita. Muutaman iltalenkin aikana hahmottelin päässä, miten se kannattaa tehdä ja ihan passeli tuli. Arvoin muutamaan otteeseen, kummasta kappaleesta tulee päällinen, hihasta vai etukappaleesta. Päädyin hihaan, se tuntui jotenkin loogisemmalta. Raglanpaidan kaava Little Lamb (Ottobre 4/2012) koossa 92.


Housuistakin halusin väljät, että alle mahtuu muutakin. Kaavakokeiluun pääsi Giant Triangle (Ottobre 6/2013) koossa 92. Ihan hyvät perushousut tuli. Laitoin normaalia pidemmän kuminauhan, etteivät housut kiristä jos alla on jo pari vaatekerrosta.

Setin nähdessään Hertta rupesi laulamaan "Tuiki, tuiki tähtönen" <3

Aurinkoa!
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti