maanantai 20. lokakuuta 2014

Yksiväristä

Yhden käden sormilla on laskettavissa ompelemani yksiväriset yläosat. Taisin tuplata saldon viikonloppuna kun ompelin pari lisää. Toinen niistä oli muhinut mielessä jo kauan.

Tunika on ommeltu jo aiemmin hyväksi todetulla Snow-White and Rose-Red -kaavalla (Ottobre 4/2014). Tämä on pienennetty kokoon 92 ja tässä versiossa lisäsin helmaan usean sentin, lähemmäs kymmenen. Pääntie on aika reilu, joten sitä voisi seuraavaan versioon vähän pienentää.


Helmaan silitin pari silityskuvaa. Harmiksi sijoitin ne hieman liian alas ja helmakäänne piti tikata nyt kuvan päältä. Kangas on joustocollaria, ehkä himpun tönkköä tähän malliin.


Etukappaleen rypytykset jatkuvat takanakin.


Tällainen paita oli ollut ajatuksissa jo useamman viikon. Nyt en vaan oikein tiedä, mitä mieltä tästä toteutuksesta olen. Visiona oli siis ommella paita, jossa on korkea kaulus. Pohjana käytin Beagle Boy -hupparia (Ottobre 4/2013). Paita on tehty koossa 98, hieman pienennettynä. Hihat tosin pidensin ja huppu on katkaistu ihan alkuunsa. Olisin voinut leikata kauluksen tähän taitteelta, en tajua miksi en niin tehnyt. Nyt takana on sauma.


Alkuperäisenä ajatuksena oli kantata kauluksen reuna, mutta ompelun lomassa päätin jättää kantin pois. Jälkiviisaana on hyvä todeta, että olisi edes kannattanut tikata kauluksen reuna. Ommellessa päätin vielä saumuroida kauluksen terävät kulmat pyöreiksi. Onneksi sain ne samankokoisiksi.


Kaulukseen runttasin vielä pari nepparia, tällä kertaa ihan oikein päin. En ole päässyt tätä vielä Hertalle kokeilemaan, joten nähtäväksi jää, miten kaulus käyttäytyy päällä.


Tästä jäi kyllä sen verran hampaankoloon, että luulen tekeväni vielä toisen version pienillä parannuksilla.

Lopuksi vielä parit yksiväriset alaosat suosikkihousukaavalla koossa 80 (Tiikeri, Ottobre 1/2013).Harmaat on ommeltu Noshin velourista. Aiemmin tummemmasta velourista ompelemani housut ovat jo muutaman käyttökerran jälkeen saumoista reikiintyneet. Ompeluryhmässä moni valitteli samaa. Toivottavasti nämä kestäisivät käytössä vähän kauemmin.

Reipasta viikkoa!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti